Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 23 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: vegan hotdog (met de Beyond Sausage)

Nieuw van de makers van de Beyond Burger (die beroemde vegan burger waar Leonardo DiCaprio in heeft geïnvesteerd – jaja) is de Beyond Sausage. Een dikke worst die eruitziet als een worst, smaakt als een worst en toch hartstikke vegan is. Wij maakten er een vegan hotdog mee die behoorlijk smakelijk is (al zeggen we het zelf…).

Na de vegan burger van Beyond Meat is er nu dus ook een worst. Die heeft – net als de burger overigens- een textuur die wonderbaarlijk dicht in de buurt komt van die van vlees. Als je niet zegt dat het een vegan vleesvervanger is, zullen er veel carnivoren mee te foppen zijn, laten we je dat vertellen.

Je moet er wél even wat van maken en er dus wat lekkere smaakmakers tegenaan gooien. Dat doen wij in dit geval door er een vegan hotdog van te maken met mosterdmayo, zuurkool, ingelegde mosterdzaadjes en gebakken uitjes.

> Check ook: Culy Homemade: gruwelijk lekkere vegan burger (met de Beyond Burger!)

Vegan hotdog met de Beyond Sausage van Beyond Meat
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Vegan hotdog

Snijd de hotdogbroodjes aan de bovenkant open en leg ze opzij.

Meng de mosterd door de mayonaise en zet opzij.

Bak de vegan hotdogs in een droge koekenpan aan beide kanten gaar en bruin.

Besmeer de hotdogbroodjes met een beetje van de mosterdmayonaise en leg de worsten erin. Verdeel er wat van de zuurkool, wat plakjes augurk en wat van het ingelegde mosterdzaad overheen. Bestrooi tot slot met de gefruite uitjes.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.