Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 16 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu voor 19 t/m 25 juni: verrassende recepten met paprika

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Wist je dat paprika’s één van de meest gegeten groenten zijn in Nederland? Hoog tijd dus om daar even wat variatie in aan te brengen. Zie hier: hét weekmenu vol recepten met paprika.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Weekmenu voor 19 t/m 25 juni: verrassende recepten met paprika

We love paprika, of ‘ie nou rauw, gebakken in de koekenpan, gegrild – en dat ontvellen, dat doe je zo – of regelrecht van de barbecue. Toch merken we dat paprika snel het onderspit delft in gerechten met andere groenten. Terwijl de rode, gele of groene groente in z’n eentje een heel gerecht kan laten shinen. Mits goed bereid, dus.

Maandag

Het begin van de week, dus we nemen voor het gemak even aan dat je to-do lijst eindeloos is. Een simpel gerecht biedt dus uitkomst. Waar we snel neigen naar het rode of gele exemplaar, bewijst dit wokgerecht dat de groene paprika wel degelijk onderschat wordt. Zeker weten dat je ‘m binnenkort nog een keer gaat maken.

Simpele wokmaaltijd met biefstuk, groene paprika en bimi
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: simpel wokgerecht met biefstuk, groene paprika en bimi

Dinsdag

Gevulde paprika’s zien er net zo feestelijk uit als dat ze lekker zijn. Rooster ze zacht in de oven en de zoete smaak van de paprika combineert als geen andere met de zoute element in de vorm van ansjovis. Tel daar de romige mozzarella bij op en je hebt paprika in misschien wel de beste comfort food-vorm die er is.

Gevulde paprika met mozzarella
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy.nl

> Naar recept: Culy Homemade: gevulde paprika met mozzarella, ansjovis en olijven

Woensdag

Lekker, veelzijdig én gezond. Op woensdag gaan we vol voor de eiwitten en de rode paprika. Dit verslavend lekkere recept met witte bonen, kip en mosterdsaus vindt z’n balans door de zoete smaak van rode paprika. Typisch een gevalletje waar je de hele dag naar uit kunt kijken.

kip in mosterdsaus met paprika en witte bonen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: kip in mosterdsaus met paprika en witte bonen

Donderdag

Een hot dog met paprika? Waarom niet. Voor dit recept raden we je aan om te zoeken naar worsten van goede kwaliteit. En als het lukt, doe dan hetzelfde voor de hotdogbroodjes. Kun je die niet vinden, dan kun je er eventueel witte puntjes voor gebruiken. Hoe dan ook: maak er genoeg, want het wordt lastig om het bij eentje te houden.

Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: hotdogs met bacon en paprika uit ‘The Chef Show’

Vrijdag

Op vrijdag staan we het liefst maar even in de keuken zodat er genoeg tijd is voor andere events. Dit recept van spaghetti met een romige saus van puntpaprika’s en geitenkaas biedt uitkomst. Lastig om iemand te vinden die er niet blij van wordt.

> Naar recept: Romige pasta met geroosterde paprikasaus en geitenkaas

Zaterdag

Een Cubaans vleesgerecht met gehakt, specerijen, olijven en tomaten? Ja graag. In sommige recepten voor picadillo gaan er naast gehakt en olijven ook rozijnen en/of kappertjes in de pan. Om dit recept zo simpel mogelijk te houden, deden we dat hier niet. Maar varieer er vooral op los wanneer je er zin in hebt. Je zou de gevulde puntpaprika trouwens niet alleen bij rijst, maar ook bij aardappelpuree of refried beans kunnen serveren.

Gevulde puntpaprika's met Cubaanse picadillo
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: gevulde puntpaprika met Cubaanse picadillo

Zondag

We kiezen deze week voor een luie zondag, en dat doen we in de vorm van paprikasoep. Een lijst met recepten met paprika: daar mag een soep immers niet ontbreken. Ook handig: maak genoeg en je hebt meteen je lunch – of welja, je diner – voor de volgende dag paraat staan.

Snelle paprikasoep met mascarpone
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: snelle paprikasoep met mascarpone en oregano

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.