Culy Homemade: zomerse salade met babyspinazie, aardbeien en geitenkaas

Culy 16 mei 2015 Diner

Een heerlijke salade voor op een zomerse dag, boordevol verse spinazie en Hollandse aardbeien. 

Tip: bewaar de resterende vinaigrette in een glazen potje in de koelkast voor een volgende keer. Wel goed schudden voor gebruik!

Begin met het maken van de vinaigrette: meng hiervoor in een gesteriliseerd glazen potje de azijn met de suiker. Schud goed en voeg nu ook de mosterd toe samen met een snufje zout en peper. Schud wederom en rasp de ui.

Voeg ook de geraspte ui toe, samen met de olijfolie. Schud totdat de vinaigrette goed gebonden is. Proef en breng eventueel extra op smaak.

Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin. Leg op een bordje apart om af te koelen. Ontdoe de aardbeien van hun kroontje, snijd in plakjes van ongeveer drie millimeter dik en leg apart.

Meng in een ruime kom de spinazie met de basilicum (scheur grotere blaadjes in stukjes) en een paar eetlepels van dressing. Meng nu tweederde van de aardbeien en geitenkaas met de spinazie. Garneer met de resterende ingrediënten en geniet!

Salade_met_spinazie_en_aardbeien0001Salade_met_spinazie_en_aardbeien0002

Voor 3-4 personen:

  • 100-120 gram babyspinazie
  • 300 gram Hollandse aardbeien
  • 75 gram geitenkaas (naturel), verkruimeld
  • 2 handen verse basilicum (ongeveer 30 gram)
  • 50 gram amandelschaafsel
  • Mosterd-vinaigrette naar smaak

Voor ongeveer 150-200 ml vinaigrette:

  • 60 ml witte-wijnazijn
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1/2 theelepel grove mosterd
  • 1/2 sjalotje of witte ui
  • 100 ml milde olijfolie
  • Peper en zout

 

Reageer op artikel:
Culy Homemade: zomerse salade met babyspinazie, aardbeien en geitenkaas
Sluiten