Redactie
Redactie Diner 3 mrt 2014
Leestijd: 1 minuut

Simpele coq au vin

Coq au vin is één van de bekendste en meest geliefde gerechten uit de klassiek Franse keuken. Ook de Culy redactie is er dol op en een recept kon natuurlijk niet uitblijven! We kozen voor de variant van John Gerdsen, de Frankrijk-expert van 24Kitchen. 

Klik hier voor de bijbehorende video op de website van 24Kitchen.

Simpele coq au vin

Pel en snipper de uien, doe dit ook met de knoflook. Verwarm een braadpan op hoog vuur met een scheutje olijfolie en een klontje boter. Bak hierin de kip rondom bruin. Haal de kip uit de pan en bestrooi met zout en peper.

Zet het vuur laag en fruit de ui en knoflook in het braadvocht van de kip. Voeg hier het spek aan toe en roer de bloem erdoor. Bak de bloem ongeveer vijf minuutjes mee (hij moet echt garen, anders krijgt je gerecht een bloem-smaak) en blus af met de rode wijn. Voeg de tijm en bouillon toe en breng aan de kook.

Voeg nu ook de kip en laurier toe aan het vocht, draai het vuur laag en gaar de kip met de deksel op de pan ongeveer een half uur. Snijd de champignons in vieren en voeg ze tien minuten voor het einde van de kooktijd toe aan de coq au vin.

Serveer met bijvoorbeeld gesmoorde worteltjes (lekker met een klontje roomboter en verse peterselie) en (gebakken) aardappeltjes.

Simpele coq au vin

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.