Redactie
Redactie Diner 22 sep 2014
Leestijd: 1 minuut

Supersimpele eenpans spaghetti bolognese

Zin in pasta, maar geen zin in veel werk (of veel afwas)? Maak dan deze supersimpele eenpans spaghetti bolognese, waar je – jawel – maar één pan voor nodig hebt!

Neem een grote en brede hapjespan of gietijzeren pan (zoals een Le Creuset-pan) die groot genoeg is. Zet deze op middelhoog vuur en verwarm er 2 eetlepels olijfolie in.

Voeg de gesnipperde ui, een fijngehakt teentje knoflook, in kleine dobbelsteentjes gesneden wortel en het zout toe en bak ongeveer 6 tot 8 minuten tot alles zacht is. Voeg daarna het rundergehakt toe en bak zo’n 5 tot 8 minuten mee, roer regelmatig door. Het gehakt moet mooi bruin en gaar zijn.

Roer vervolgens de tomatenpuree, tomatenblokjes en Italiaanse kruiden erdoorheen, bak een minuutje mee. Giet dan de bouillon erbij en breng het geheel zachtjes aan de kook. Het water mag bubbelen, maar niet keihard.

Breek de ‘bos’ spaghetti in tweeën, zodat het goed in de pan past. Zodra het water zachtjes kookt voeg je de spaghetti toe. De spaghetti moet helemaal onderstaan, indien dit niet het geval is, voeg dan extra bouillon of heet water toe. Niet teveel, het mag geen soep worden, maar de pasta moet wel onderstaan.

Zet het vuur nu wat lager en kook het geheel 13 tot 15 minuten, tot de pasta zacht en de saus wat is ingedikt.

Serveer met Parmezaanse kaas en verse kruiden, zoals basilicum en/of tijm. En zo is je spaghetti bolognese klaar!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.