Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 11 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: eenpanspasta met restjes uit je groentelade

Ben je al bekend met het fenomeen eenpanspasta (ook wel one pot pasta genoemd)? Het idee van deze eenpanspasta is dat je de restjes uit je koelkast opmaakt, een supersnel pastagerecht op tafel zet en ook nog eens heel weinig afwas hebt. Je bereidt ‘m namelijk helemaal in één pan.

Doordat je de groenten kookt in hetzelfde water als de pasta, zal het pastawater transformeren tot een saus. Gefeliciteerd: je hebt dus zojuist een recept gevonden dat je leven een beetje beter maakt. Of in ieder geval overzichtelijker.

Voor deze variant troffen we in onze koelkast een mix van groene groenten aan (bosui, cavolo nero, broccoli en paddenstoelen) en een restje chorizo. Maar maak ‘m met wat jij in huis hebt. Denk aan tomaten, spinazie en pijnboompitten of aan bloemkool en worst. Denk er wel om dat het lekkerder is om bepaalde ingrediënten zoals ui, knoflook, vlees en ansjovis eerst even aan te bakken in de pan. Dan komen hun smaken goed vrij.

Eenpanspasta / one pot pasta
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Culy Homemade: burritobowl in één grote pan, om te delen

Zo maak je eenpanspasta

Bak de chorizo en de knoflook even lekker aan in de pan, zodat het vet uit de worst vrijkomt. Voeg de groenten toe en laat ze kort meebakken, tot ze een beetje beginnen te slinken.

Leg de pasta bovenop de groenten in de pan. Past het niet, breek de spaghetti dan doormidden.

Giet er 1 liter water op. Dit is het moment waarop je denkt: wat heb ik gedaan? Maar hou vol: het komt goed. Laat de pasta op hoog vuur koken en roer regelmatig.

Het duurt zo’n 8 tot 10 minuten tot de pasta mooi al dente is. Je kunt eventueel wat extra water toevoegen als je merkt dat de pasta droog komt te staan.

Breng de eenpanspasta op smaak met zout, peper en geraspte Parmezaanse kaas. Ook lekker: bestrooi met iets knapperigs, zoals geroosterd broodkruim of pijnboompitten.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram/Instastories! Tag @culynl en gebruik #culyhomemade. Vinden we leuk.

20 x eenpansgerechten voor een avond op de bank

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.