Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 10 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: zalmburgers met wakame en gembermayo

Ooit al eens zelf een zalmburger gemaakt? Nee? Doen! Wij combineren de zelfgemaakte zalmburgers hier met wat frisse sla, chuka wakame (die heerlijke zeewiersalade) en gembermayonaise. Daarmee knipogen de burgers naar lekkers uit de zee.

Wat zijn hamburgers toch een fantastisch concept. Je kunt er eindeloos mee variëren (lamsburgers! Smash burgers! Tonijnburgers! Vegan burgers!) en ze smaken ál-tijd.

Ons advies? Kies eens vaker voor een visburger, want die zijn net zo lekker als de variant met vlees. Deze zalmburgers leveren bewijs.

zalmburgers met wakame en gembermayonaise
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zalmburgers met zeewier en gembermayo

Hak de zalm in grove stukken. Doe de helft in een blender en mix tot een pasta. Voeg er nadien de miso, limoen, sojasaus, knoflook en de rest van de zalm aan toe en mix tot je een massa hebt met hier en daar nog wat stukjes. Doe de inhoud van de blender in een kom en roer er de panko door. Voelt het mengsel nog wat te nat aan om er burgers van te maken? Roer er dan wat extra panko door. Maak van dit mengsel 4 hamburgers en leg ze even apart.

Meng de gemberpasta met de mayonaise in een kommetje.

Verhit een klontje boter in een pan. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en toast de binnenkanten in de pan tot ze lichtjes bruin kleuren. Let op: dit kan snel gaan! Leg ze apart.

Voeg eventueel wat extra boter toe aan de pan en bak de zalmburgers op een laag vuurtje tot ze gaar zijn.

Besmeer beide kanten van de broodjes met de gembermayonaise en leg op de onderste helft een blaadje sla. Leg daarop een zalmburger en vervolgens wat van de zeewiersalade en een paar ringen rode ui. Leg er de bovenste helft van het broodje op en wacht vooral niet te lang met je tanden erin te zetten…

zalmburgers met wakame en gembermayonaise
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.