Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 7 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

20x indruk maken met de lekkerste toetjes voor moederdag

Of je het nou voor je moeder of je oma maakt of gewoon volledig zelf verorbert; wij grijpen elk excuus aan om een toetje te eten, dus ook graag op moederdag. Stroop op die mouwen en ga aan de slag: dit zijn de lekkerste toetjes voor moederdag.

Al zullen ze de ochtend erna nog net zo goed smaken.

20x indruk maken met de lekkerste toetjes voor moederdag

Valentijnsdag, je verjaardag of moederdag: sommige dagen kunnen niet anders dan gevierd worden met zoet. Iets waar wij geen enkel probleem mee hebben. Lekkerder dan cadeaus, leuk om te maken, nog leuker om te geven.

Taarten

Vieren doen we het liefst met velen, dus daarom kunnen we een taart van harte aanraden. Niet van plan om het groots te vieren? Dan heb je nog meer geluk: meer taart voor jou. Cliché als we zijn gaan we voor zoet in smaak en kleur. En dat komt helemaal goed met de volgende toetjes voor moederdag.

Galette met rabarber en aardbeien zomertoetjes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

IJs

Wie wordt er niet blij van ijs? Juist. Exact de reden waarom we moeders – en jezelf, laat dat duidelijk zijn – op moederdag verwennen met het welbekende ijskoude toetje. Van een ijstaart om te delen tot ijs met drank; aan iedereen wordt gedacht.

Amaretto sour-ijs met kersen
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Makkelijk uit een glas

Een met zorg bereid dessert geserveerd in een glas om volledig zelf uit te lepelen: da’s pas verwennen op moederdag. Ook mooi meegenomen: het zijn toetjes die je veelal van tevoren kunt fabriceren, vaak met weinig moeite. Meer tijd en aandacht voor moeders dus.

Malabi toetje recept
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Gebakjes

Zeg het met een gebakje: wie wordt er nou niet gelukkig van een gebakje als cadeau? Handig: ook deze gebakjes zijn al makkelijk eerder te maken, waardoor je de rest van je tijd in een spetterend hoofdgerecht kunt steken. Nog leuker: maak er genoeg, waardoor je er een paar apart houdt voor de volgende dag. Voor jezelf dus, dat begrijp je.

Mini pavlovas met frambozen en lychees
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Showstoppers

Genoeg tijd en zin om uit te pakken? Stop dan al je liefde en dankbaarheid in een showstopper als dessert. Het kost even wat tijd en moeite, maar het resultaat mag er zijn. Niks leukers dan een diner afsluiten met een spektakelstuk.

Chocolade éclairs

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.