Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Recepten 10 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: roze sgroppino (dat ijskoude, tongstrelende zomerdrankje)

Deze roze sgroppino (of scroppino) maken (en opdrinken) komt op jouw to do list deze zomer, bij vrouwen én mannen. Zon, frambozen, roze bubbels, wodka en sorbetijs… Dat klinkt niet alleen lekker, dat ís ook heel erg lekker. Tongstrelend lekker!

Kijk uit! Je houdt het er waarschijnlijk niet bij 1…

Wat zijn sgroppino’s?

De een noemt een sgroppino een cocktail, de ander een dessert, tussengerecht of een digestief. De vele mogelijkheden die men zoekt om dit drankje te kunnen drinken geeft alleen maar aan dat het errug lekker en verfrissend is. De sgroppino komt officieel uit Italië en wordt daar meestal gedronken tussen of na de avondmaaltijd, om de smaakpapillen te neutraliseren.

Een sgroppino bevat altijd wodka, prosecco en sorbetijs. In het recept voor roze sgroppino’s kiezen we voor roze bubbels, sorbetijs van frambozen en wodka. Een kleine maar briljante twist. Ook al zeggen we het zelf.

Je kunt ook een leuke alcoholvrije variant maken met deze alcoholvrije roze bubbels of bruisend water, (citroen)limonade of appelsap met sorbetijs naar keuze.

Cheers: de lekkerste digestieven om te drinken na het eten

Roze sgroppino
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy

Zo maak je roze sgroppino’s

Belangrijk: zorg dat al je ingrediënten ijs- en ijskoud zijn. Leg de (champagne)glazen een paar uur van tevoren in de vriezer. De wodka kun je een nacht van tevoren al in de vriezer leggen, vanwege het hoge alcoholpercentage bevriest die namelijk niet. Leg de bubbels ook ruim van tevoren in de koelkast.

Meng het sorbetijs met de wodka, mix dit met een garde goed en snel door tot je een smeuïge massa hebt gekregen. Schenk de roze bubbels erbij en roer nog even door. Schenk direct in de glazen, frambozen erbij en serveer. Geniet ervan!

Roze sgroppino
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy

Nog meer verfrissende drankjes?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.