Frambozengebakjes met mascarpone

Culy 28 apr 2014 Dessertrecepten

Mmm… Deze gebakjes van Joke Bakt zijn gevuld met frambozen en mascarpone. Wat ons betreft de perfecte combinatie tussen friszoet en heerlijk romig. 

Meng de bloem met het zout en de suiker. Strooi de stukjes boter eroverheen en kneed met een keukenmachine of koude handen tot je een kruimeldeeg hebt. Giet het koude water over het deeg en kneed tot een egaal deeg. Wikkel in plasticfolie en laat een half uur rusten in de koelkast.

Verwarm je oven voor op 190 graden. Druk de frambozen in een kom plat met een vork en meng met de kaneel en suiker. Haal het deeg uit de koelkast en rol met een deegroller uit tot een lap van ongeveer drie millimeter dik.

Steek met een glas 12 rondjes uit het deeg, en leg hiervan de helft op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de zes rondjes met een theelepel mascarpone en een eetlepel van het frambozenmengsel. Bestrijk de randjes voorzichtig met een beetje van het eigeel, gemend met de melk.

Steek uit de overige zes rondjes met een klein vormpje hartjes (of een andere vorm) in het midden. Leg de rondjes op de vulling en druk de randjes aan met een vork. Bestrijk de gebakjes met het ei-mengsel en bak 20 minuten in de oven.

3045620_2

Voor 6 gebakjes

Voor het deeg:

  • 200 gram bloem
  • Snufje zout
  • 1/2 theelepel suiker
  • 105 gram koude boter, in stukjes
  • 5 eetlepel zeer koud water

Voor de vulling:

  • 6 theelepel mascarpone
  • 6 eetlepel frambozen
  • 2 eetlepel suiker
  • Snufje kaneel

Voor het bestrijken

  • 1 eigeel
  • 1 eetlepel melk
Reageer op artikel:
Frambozengebakjes met mascarpone
Sluiten