Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Culinair nieuws 7 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit is de echte smaak van de groene Haribo-beertjes en we zijn in shock

Wie is er niet groot geworden met de kleine Haribo-beertjes? Of ze nu in een mini zakje verpakt zaten in een snoepzakje (wat een fenomeen) bij de sportkantine, of in een grote zak die je ouders voor je kochten: de jelly beertjes waren en zijn verslavend lekker. Toen Haribo onlangs onthulde wat de smaak van de groene Haribo-beertjes eigenlijk echt is, waren wij in shock.

En we zijn dat eigenlijk nog steeds!

Wat zijn gummyberen?

Mocht je ‘t niet weten, even klassikaal: de gummyberen van Haribo zijn kleine, fruitige snoepjes in de vorm van beertjes. Ze zijn gemaakt van gelatine in combinatie met veel suikers, kleur- en smaakstoffen. Dat maakt ze niet per se gezond, maar wel erg lekker van smaak! En over dat laatste moeten we ‘t even met je hebben.

haribo-beertjes groene smaak
Bron: Unsplash

Dít is de smaak van de groene Haribo-beertjes

Want we weten dat marketing-technisch de grote bedrijven vaak met onze hersens spelen. Zo gaan we er al jaren vanuit dat iets dat rood is, vast en zeker een aardbei- of framboos-smaak zal hebben, en geel en groen? Dat is sowieso zuur en citroen of limoen.

Fout! Zeker in het geval van de Haribo-beertjes. De groene beren hebben namelijk de smaak van… aardbei! Wat Haribo daar zelf over zegt? “Het is Haribo’s missie om de kinderlijke blijdschap te vertalen naar onze gummyberen. We houden er dan ook van om onze klanten te verrassen met smaken, vormen, kleuren en texturen.” En dat doen ze in het geval van de groene Haribo-beer dus zeker.

Meer interessante eetweetjes:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.