Culy Homemade: supermakkelijke ijstaart met sorbetijs

Wow. Dat dachten we toen we deze ijstaart van blogger Chelsea’s Messy Apron zagen. En nu de grap: het duurt slechts twee minuutjes om ‘m te maken. Dus wat let je?

Het enige wat je nodig hebt voor deze supermakkelijke ijstaart is een cakeblik en drie soorten ijs. Wij gebruikten kant-en-klaar vanille-ijs, mangosorbetijs en bosvruchtensorbetijs. Van de vanille heb je de grootste hoeveelheid nodig.

Zo maak je deze ijstaart

Bekleed het cakeblik met een stuk bakpapier. Met klemmetjes kun je het papier vastzetten, anders werkt een groot elastiek ook.

Zet de drie ijssoorten klaar met lepels. Schep van elke ijssoort hoopjes in het cakeblik. Zorg dat je het ijs goed aandrukt, om te voorkomen dat er straks gaten in de ijstaart zitten.

Dek het blik af met een laagje vershoudfolie en zet de taart in de vriezer. Laat het een paar uur opstijven in de vriezer, liefst 8 uur.

Serveer de taart in plakken met wat vers fruit erbij.

ijstaart

Voor 1 ijstaart:

  • 500 ml mangosorbetijs
  • 500 ml bosvruchtensorbetijs
  • 1 liter vanille roomijs
  • Verse bramen of frambozen
Reageer op artikel:
Culy Homemade: supermakkelijke ijstaart met sorbetijs
Sluiten