Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 9 dec 2020
Leestijd: 3 minuten

Simpele hoofdgerechten voor kerst die weinig werk kosten

Kerst is dan wel dé gelegenheid om jezelf eens goed uit te sloven in de keuken, we willen wel het liefst dat het een stressloze avond wordt. Daarom presenteren we jullie simpele hoofdgerechten voor kerst die weinig werk kosten.

Simpele hoofdgerechten voor kerst

Varkensrollade met appels, cider & gebakken aardappeltjes

Deze varkensrollade met appels, cider & gebakken aardappeltjes maak je allemaal in één braadslee. Daar heb je dus ook behoorlijk weinig omkijken naar.

varkensrollade
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: varkensrollade met appels, cider & gebakken aardappeltjes

Boterig gebraden kip met peren, salie en cider

Het moeilijkste aspect van deze gebraden kip is ‘m helemaal inwrijven met salieboter. Verder is het een kwestie van geduldig afwachten tot ‘ie helemaal gegaard is in de oven!

gebraden kip met salie en peer
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: boterige gebraden kip voor Kerst

Makkelijke kalkoen met bruine boter en cranberry

Kalkoen bereiden intimiderend? Helemaal niet, met dit recept.

kalkoen met cranberry en bruine boter
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: makkelijke kalkoen met bruine boter, cranberry mosterdzaadjes

Pineapple-honey glazed ham van de barbecue

Heb je een barbecue? Zo ja: waarom zou je ‘m dan eens niet gebruiken met kerst? Gezelliger dan dat wordt het niet. Handig om te weten bij dit recept voor ham met ananas-honing glaze: de voorbereiding kost je maar 20 minuten, de bereiding 4 uur.

Pineapple-honey glazed ham van de barbecue
Bron: Smokey Goodness

> Naar recept: pineapple-honey glazed ham van de barbecue

Varkenshaas met venkelsalade en geroosterde druiven

Leuk aan dit gerechtje vinden we dat het snel klaar is voor doordeweeks, maar toch ook feestelijk genoeg is om bijvoorbeeld tijdens een kerstdiner te serveren. Of als makkelijk gerecht op een luie tweede of derde kerstdag.

Makkelijk en snel kerstrecept: varkenshaas met venkelsalade
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: varkenshaas met venkelsalade en geroosterde druiven

Heerlijke vispakketjes uit de oven en papillotte

Ook bij deze vispakketjes geldt weer hetzelfde eenvoudige principe van simpelweg ingrediënten bij elkaar stoppen en de oven het werk te laten doen. Dit gerecht kun je ook heel makkelijk naar je hand zetten door een andere, favoriete vis te kiezen en je eigen kruidenmix te maken.

en papillotte wat is het
Bron: Culy

> Naar recept: heerlijke vispakketjes uit de oven en papillotte

Tarbot à la Toscanini (met zeekraal en bospaddenstoelen)

Dit recept voor tarbot is geïnspireerd op een gerecht van het iconische Toscanini in Amsterdam. Super lekker met wat gebakken paddenstoelen en zeekraal (en oooh zo simpel…)

> Naar recept: tarbot a la Toscanini

Vis in zoutkorst (van Bart van Olphen)

Voor Bart van Olphen (van Fish Tales) is er niets zo mooi, niets zo makkelijk en niets zo lekker als een in zoutkorst bereidde hele vis. Door het maken van een korst om de vis wordt de vis onmogelijk droog, blijven alle smaken optimaal behouden en wordt de textuur goddelijk. En als Bart het zegt, weet je dat het goed zit…

vis in zoutkorst
Bron: David Loftus

> Naar recept: Feestdagenvis: vis in zoutkorst van Bart van Olphen

Geroosterde koolrabi met sesamdressing

Koolrabi’s roosteren kan het kleinste kind, zó simpel is het! Ook de sesamdressing met tahini en limoen is behoorlijk foolproof.

Geroosterde koolrabi
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: geroosterde koolrabi met sesamdressing

Gepofte knolselderij met hazelnootpesto en hangop

Deze knolselderij kost misschien wel wat tijd (of beter gezegd: geduld!), maar heel weinig moeite. Een heerlijk vegetarisch recept voor elke knolselderij-aficionado.

gepofte knolselderij met hazelnootpesto
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: gepofte knolselderij met hazelnootpesto en hangop

Hele geroosterde romanesco met beurre noisette en pistache

Romanesco is zo’n groente die je niet wekelijks op je bord krijgt – wij toch niet althans. Perfect dus om eens goed mee uit te pakken met kerst.

Geroosterde romanesco met beurre noisette
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: hele geroosterde romanesco met beurre noisette en pistache

Meer voor kerst?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.