Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 30 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Zet je komende kerst kalkoen op tafel? Dit is waarom die van Qalkoen de áller lekkerste zijn

Hier komt een tip voor iedereen die met kerst houdt van een klassiek stukje kalkoen. De kalkoenen van Qalkoen zijn niet alleen van belachelijk goede kwaliteit, een deel van de opbrengst gaat daarnaast naar de vier grootste kinderziekenhuizen van Nederland*.

In theorie is kerst voor iedereen een warme avond vol lekker eten, in de praktijk ziet dat ideaalbeeld er helaas anders uit. Denk maar eens aan kinderziekenhuizen, waar feestelijkheid creëren voor de kinderen en families een grote uitdaging is. Om deze situatie een handje te helpen werd initiatief Qalkoen in het leven geroepen.

Herman den Blijker en Peter Lute bij Qalkoen
Bron: Qalkoen

Qalkoen

Op Qalkoen bestel je gevulde scharrelkalkoenen van Vleeschmeester. De Qalkoenen zijn gevuld met een farce van kalfsgehakt, pruimen, abrikoos, cranberries, walnootjes, pistachenootjes en een huisgemaakte kruidenmix.

In een feestelijke verpakking krijg je de kalkoenen vervolgens afgeleverd aan de voordeur. Daarna kan je kalkoentje zó de oven in. Jij blij, en daarnaast ook de kinderen en families van de vier grootste kinderziekenhuizen in ons land.

Voor iedere verkochte Qalkoen wordt namelijk €10,- gedoneerd aan de stichtingen van *het Emma Kinderziekenhuis, Prinses Máxima Centrum, Sophia Kinderziekenhuis en Wilhelmina Kinderziekenhuis. Het geld is bedoeld om de kinderen en families een feestelijke kerst te bezorgen.

Ambassadeurs Herman den Blijker en Peter Lute

Topchefs Herman den Blijker en Peter Lute hebben zich reeds achter het initiatief geschaard. Met z’n tweeën hebben de chefs inmiddels de eerste kalkoen uitgereikt aan IC arts Eric Bokhorst van het Sophia Kinderziekenhuis.

Daarnaast krijg je bij de bezorginstructies van de kalkoen persoonlijke bereidingstips van chef Peter Lute. Geen kans op mislukkingen, dit jaar!

Qalkoen
Bron: Qalkoen

Qalkoen bestellen

De kalkoenpakketten van Qalkoen beginnen vanaf €75,- en zijn te bestellen via de site. Voor iedere verkochte Qalkoen wordt €10,- gedoneerd aan de stichtingen van het Emma Kinderziekenhuis, Prinses Máxima Centrum, Sophia Kinderziekenhuis en Wilhelmina Kinderziekenhuis

Meer voor kerst?

Herman den Blijker en Peter Lute bij Qalkoen
Bron: Qalkoen

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.