Culy Homemade: varkenshaas met venkelsalade en geroosterde druiven

Dit recept voor varkenshaas met venkelsalade is geïnspireerd op een makkelijk recept van Yotam Ottolenghi. We besloten er zelf geroosterde druiven aan toe te voegen, voor een kleine zoete twist. Supermakkelijk, lekker én snel klaar.

Leuk aan dit gerechtje vinden we dat het snel klaar is voor doordeweeks, maar toch ook feestelijk genoeg is om bijvoorbeeld tijdens een kerstdiner te serveren. Of als makkelijk gerecht op een luie tweede of derde kerstdag.

Ook lekker en makkelijk:

Wat eten we vandaag: 20 smakelijke gerechten voor elke doordeweekse dag

Varkenshaas met venkelsalade

Varkenshaas met venkelsalade

Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven) voor de geroosterde druiven.

Zet een bakplaat met bakpapier klaar en leg de druiven erop. Hussel ze met zout en peper, een snufje tijm en wat olijfolie en rooster ze in 15 tot 20 minuten in de hete oven.

Snijd de varkenshaasjes schuin in plakjes van 1 centimeter dik. Stop ze in een afsluitbaar zakje (of bakje) samen met het venkelzaad, zout en peper, de tenen knoflook en een flinke scheut olijfolie. Kneed even door elkaar en laat dan een half uur tot een nacht marineren in de koelkast.

Meng de venkel met de rucola en de verse dragon. Knijp de citroen erboven uit en voeg olijfolie toe. Doe de rest van de venkelzaadjes erbij, wat zout en peper en meng goed. Voeg tot slot de geroosterde druiven toe aan de venkelsalade.

Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak de plakjes varkenshaas aan beide kanten goudbruin. Dat gaat vliegensvlug: zo’n twee minuten per kant zou goed moeten zijn.

Leg de plakjes varkenshaas op een bord en schep er een grote berg van de venkelsalade met geroosterde druiven naast.

Meer recepten met varkenshaas:

Makkelijk en snel kerstrecept: varkenshaas met venkelsalade

Voor 6 personen:

  • 2 varkenshaasjes (samen ongeveer 1100 gram)
  • 1 1/2 eetlepel venkelzaad
  • 1/2 theelepel gedroogde chili
  • 4 tenen knoflook, gepeld en geplet
  • 100 ml olijfolie
  • Zout en peper

Voor de venkelsalade met geroosterde druiven:

  • Trosje rode druiven
  • 2 venkels, in flinterdunne plakjes
  • 80 gram rucola
  • 5 gram verse dragonblaadjes, grof gehakt
  • 1 1/2 eetlepel citroensap
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Ottolenghi voor The Guardian

Reageer op artikel:
Culy Homemade: varkenshaas met venkelsalade en geroosterde druiven
Sluiten