Redactie
Redactie Inspiratie 11 mrt 2015
Leestijd: 2 minuten

De favoriete paasontbijtjes van de redactie

Het is bijna Pasen en dat mag gevierd worden, en wel met de lekkerste ontbijtjes. Laat het niet bij een gekookt eitje (hoewel ook erg lekker), maar pak eens flink uit. Dit zijn Culy’s favoriete ideeën voor het paasontbijt.

Favoriete paasontbijt-ideeën

Natuurlijk houden we van een lekker eitje en soms gaat er ook niks boven de eenvoud van een gekookt ei met zout. Maar als je het deze Pasen iets spannender wilt aanpakken, ben je bij ons aan het juiste adres. Dit zijn onze favoriete paasontbijt-ideeën voor wat extra’s bij het ontbijt.

1. Klassieke wentelteefjes

enhanced-buzz-2470-1358350973-4

Wentelteefjes zijn een echte klassieker. En met name met Pasen, als je jezelf en je vrienden of familie net wat extra’s wilt geven. Maak deze klassieke wentelteefjes met kaneelsuiker en ahornsiroop. Óf ga los met een spannende variant met pecan pie smaak of ga juist voor een portie hartige wentelteefjes.

> Recept: Stappenplan voor de lekkerste wentelteefjes ooit

2. Eieren met spek op toast, maar dan als muffins

Natuurlijk kunnen we ook niet géén eitjes eten, maar als we het doen, dan graag goed. Zoals eieren met spek op toast, maar dan als muffins! Spannender dan normaal en geloof ons: super lekker.

> Recept: Eieren met spek op toast, maar dan als muffins!

3. Gevlochten kaneelbrood

gevlochten kaneelbrood

Kaneelbrood, we zijn er dol op. Dit gevlochten kaneelbrood is niet alleen heel mooi, het is ook het perfecte paasontbijt-recept voor de sweet tooths onder ons.

Een variatie op het kaneelbrood? Deze zoete kaneelbroodjes met pecannoten en ahornsiroop zijn ook een voltreffer op de paastafel. Of maak de originele Scandinavische variant.

> Recept: Heerlijk gevlochten kaneelbrood

4. Eggs Benedict

ontbijt7

Ga in plaats van een gekookt eitjes voor Eggs Benedict. Ons favoriete (‘slechte’) ontbijt. Een ultieme klassieker, sjiek en onevenaarbaar als ontbijt. Zo maak je ze thuis:

> Recept: Eggs Benedict

5. Gezonde pannenkoeken (speciaal voor met de kids)

Culy & Kids - Boekweitmeel pannenkoeken_1

“If pancakes for breakfast are wrong, I don’t want to be right.” Een klassieke zin die alles samenvat: pannenkoeken als ontbijt zijn een overheerlijke keus. Deze gezonde pannenkoekjes zijn ideaal om samen met de kids te maken. En ook fijn: ze zijn alles behalve ‘fout’. Kan je stiekem een extra chocolade-eitje wegsnoepen.

> Recept: Culy & Kids, samen gezonde pannenkoeken bakken

6. Het makkelijkste brood dat je ooit zal maken

Brood2

Wat absoluut niet mag missen op de paastafel is een overheerlijk, zelfgebakken brood. En lucky you: wij hebben het ultieme broodrecept voor jou die ook nog ‘s fully foolproof is.

> Recept: Het makkelijkste brood dat je ooit zult bakken

7. Croissants met Nutella en banaan

makkelijke croissants nutella banaan
Culy.nl

Ook een klassieker op de ontbijttafel, maar dan wel met een Culy twist: in boter gebakken croissants met Nutella en banaan. Dé oplossing voor elke chocoladecraving.

> Recept: In boter gebakken croissants met banaan en Nutella

Meer paasontbijt-ideeën