Redactie
Redactie Lunch 15 aug 2012

Heerlijk gevlochten kaneelbrood

Dit heerlijk gevlochten kaneelbrood, ook wel een ‘Kringel’ genoemd, komt van Just Love Cookin. Met dank aan Linda de Borst voor de vertaling!

Meng de gist en de suiker met de melk en laat even staan zodat er belletjes ontstaan. Voeg de dooier, gesmolten boter, bloem en het zout toe, en kneed het deeg tot een bal. Leg deze in een grote, ingevette kom en bedek met een theedoek of vershoudfolie. Zet op een warme plek en laat ongeveer een uur rijzen tot de deegbal verdubbeld is in grootte.

Verwarm je oven voor op 200 graden en bestuif je werkvlak met bloem. Rol hierop het deeg uit tot een plak van ongeveer een centimeter dik. Smeer de zachte boter over het deeg en besprenkel met de kaneel en suiker.

Rol het deeg op en snijd met een mes in de lengte door. Vlecht de twee stroken en zorg dat de open kanten naar buiten liggen. Maak er een cirkel van en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

Meng tot slot de resterende boter, suiker en kaneel en besmeer hiermee het brood. Bak in de oven gedurende 30-35 minuten, maar verlaag na 10 minuutjes de temperatuur lager tot 175 graden. Top eventueel vlak voor het serveren met extra poeder- of kristalsuiker.

gevlochten kaneelbrood

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Heerlijk gevlochten kaneelbrood
Sluiten