Redactie
Redactie Inspiratie 29 mrt 2014
Leestijd: 2 minuten

Culy & Kids: samen gezonde pannenkoeken bakken

De rubriek Culy & Kids wordt geschreven door foodblogger én mama Francesca van FrancescaKookt.nl. Dit keer maakt ze samen met haar kinderen heerlijke (gezonde) pancakes.

“Mama, gaan we pannenkoeken maken?” Ik hoor het steeds vaker op zondagochtend. Het lijkt wel een traditie, die pannenkoeken. En wat vinden mijn peuter en ik dat leuk – om lekker vooral niet te vergeten. Want pannenkoeken zijn een cadeautje, vooral op een lazy sunday morning.

Ik bak me gek aan de pannenkoeken en probeer alle varianten uit. De wat meer ongezonde versies (gewoon met bloem en melk) zijn favoriet en die wissel ik af met gezonde uitvoeringen. Zoals met speltbloem, kokosmeel of amandelmeel. Onlangs ging ik aan de slag met boekweitmeel en het resultaat was fantastisch. Dikke, fluffy pancakes afgetopt met geraspte kokos, blauwe bessen en ahornsiroop. Daar krijg je ieder kind met een grote glimlach mee aan de ontbijttafel. Volwassenen trouwens ook.

Boekweitmeel bevat geen gluten waardoor je geen last hebt van een omhoog schietende bloedsuikerspiegel na het eten. Verder zit boekweit vol met fosfor, kalium en magnesium. Daar geef je je kind een gezonde start mee. En het is nog lekker ook!”

Het recept

Zie de ingrediëntenlijst hiernaast (of hieronder in de mobiele versie)

Meng de boekweitmeel, plantaardige melk, eieren, bakpoeder en zout in een grote kom en mix dit met een garde of handmixer tot een klontvrij beslag. Het wordt een stevig, nog net vloeibaar beslag.

Neem een grote koekenpan met antiaanbaklaag en verhit hier wat kokosolie of roomboter in. Afhankelijk van de grote van je pan kun je meerdere pancakes bakken. Schep een juslepel of kleine soeplepel beslag in de pan en strijk dit een beetje uit met de onderkant van de lepel. Bak de pannenkoeken om en om 2 minuten totdat ze goudbruin zijn.

Serveer de pancakes met geraspte kokos, ahornsiroop en blauwe bessen. Het perfecte begin van je zondagochtend en je kids zullen je dankbaar zijn.

Tip: vervang de blauwe bessen ook eens met ander seizoensfruit. Eigenlijk is iedere zachte fruitsoort hier geschikt voor.

Over Francesca Kookt!
Francesca is mama van peuter Jessey (2), foodblogger en werkt in de reclame. Een druk leven waar food centraal staat en waar eten niet alleen goed, maar ook leuk moet zijn. Want samen eten geeft plezier én verbindt. En als wij dit als volwassenen uitdragen naar elkaar en naar onze kinderen, zal dit veel positieve effecten hebben voor de ontwikkeling van onze toekomstige generatie lekkerbekken. Daarom reist Francesca met Kleine Kokkies door het land om kinderen met al hun zintuigen voedsel te laten ervaren. Meer informatie op www.francescakookt.nl.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.