Redactie
Redactie Broodjes 1 nov 2013
Leestijd: 2 minuten

Zoete kaneelbroodjes met pecannootjes en ahornsiroop

Een heerlijk tussendoortje van Caroline: zoete kaneelbroodjes met pecannoten en ahornsiroop. Zó lekker!

Begin met het maken van het deeg door de bloem met het zout in een ruime kom te mengen. Laat de melk met de boter in een pannetje en laat op zacht vuur al roerend verwarmen. Zorg ook dat de boter helemaal gesmolten is.

Doe de gist, het losgeklopte ei en het melkmengsel bij de bloem en laat in een keukenmachine tot een soepel deeg kneden. Geen keukenmachine met deeghaken voor handen? Kneed het dan met je handen: eerst in de kom, en vervolgens op een met bloem bestoven werkvlak.

Leg het deeg in een ingevette kom en dek af met plasticfolie. Laat een uur rijzen. Hak ondertussen de noten fijn en meng met de bruine suiker, kaneel en Maizena.

Druk de lucht uit het deeg en rol met een deegroller op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 20 x 30 centimeter. Strijk de zachte boter over het deeg uit zodat overal wat zit. Het kan zijn dat je wat boter overhoudt, dit kun je weggooien of voor een andere keer bewaren.

Verdeel de vulling over het deeg en rol de lange kant van de rechthoek strak naar je toe. Druk de naad goed dicht en snijd de rol met een scherp mes in ongeveer acht stukken van vier centimeter.

Leg de stukken op hun kant in een ingevette en met bakpapier beklede springvorm van 26 centimeter doorsnee. Dek af met plasticfolie en laat nog een half uur rijzen.

Verwarm je oven voor op 180 graden en bestrooi de broodjes met een beetje kaneel en suiker. Bak ze gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven en controleer na vijftien minuutjes of ze niet te bruin worden. Dek ze in dat geval af met aluminiumfolie en bak nog 5-10 minuutjes.

Haal de broodjes uit de oven en besprenkel met de ahornsiroop. Serveer warm en geniet!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.