Redactie
Redactie Eieren 25 apr 2012
Leestijd: 1 minuut

Culy’s favoriet: Eggs Benedict

Ons favoriete (“slechte”) ontbijt: Eggs Benedict. Het is een klassieker, het is sjiek en toch watertandend lekker. En het beste: je kunt het thuis namaken!

Toast het brood (dit spreekt voor zich :-))

Grill/bak de bacon of hamplakken.

Pocheer het ei. Dat kan op honderd-en-één manieren: zo in de pan (water met azijn en een draaikolkje maken), in speciale pocheerschaaltjes, in plastic zakjes… Vind een manier die voor jou werkt. Oefening baart kunst! Dit filmpje is in ieder geval erg handig:

Maak de saus. Dat doe je zo:

Pak een lage, brede sauspan. Klop de eidooiers los van elkaar en meng de azijn en wijn erdoor. Klop goed met een garde. Zet de pan dan op een laag vuurtje en blijf goed kloppen, totdat het een mooie saus wordt. Haal de pan van het vuur, voeg wat zout toe, en schenk nu al kloppende de gesmolten boter erbij. Niet alles tegelijk, maar heel langzaam, en heel belangrijk: blijf kloppen! Uiteindelijk heb je een gebonden en romige saus.

Je kunt ook deze snelle methode met een staafmixer doen. Supermakkelijk!

Onze variant:

Culy’s Monique: “ik maak Eggs Benedict altijd met een twist. Ik bak bacon uit in plaats van hamplakken (knapperiger en minder ‘vol’), en doe het ook wel eens met Bearnaise saus in plaats van Hollandaise saus (voor iets meer pit).

Omdat beschuitbollen niet altijd te koop zijn, wil ik ook nog wel eens bagels halveren en toasten. Meer Monique dan Benedict, maar toch, de basis is klassiek!”

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.