Redactie
Redactie Inspiratie 11 mrt 2015
Leestijd: 2 minuten

The rise of foodblogger Ella Woodward: is zij de nieuwe Nigella?

Foodblogger Ella Woodward is razend populair. Haar blog Deliciously Ella heeft maandelijks meer dan 2,5 miljoen bezoekers, op Instagram heeft ze 350.000 volgers en haar YouTube-kanaal trekt 420.000 kijkers. Ze wordt zelfs ‘de nieuwe Nigella Lawson’ genoemd. Maar wat maakt Ella zo bijzonder? 

Als kind was Ella een echte zoetekauw. Ze hield enorm van snoepen en van groenten moest ze niks hebben. Ze at wel mais, maar dan alleen door haar mac ‘n cheese. Ongelofelijk, als je bedenkt dat Ella Woodward tegenwoordig geen geraffineerde suikers, zuivel, gluten, vlees of vis aanraakt. Ze eet namelijk volledig plantaardig.

En nee, Ella is niet doorgeslagen in de trend van suiker- en glutenvrij eten. De reden van haar levensstijl is dat Ella Woodward op twintigjarige leeftijd ernstig ziek werd. Ze sliep 90 procent van de tijd, had geen energie en had een enorm opgeblazen buik. Ze kreeg medicijnen, maar deze sloegen niet tot nauwelijks aan.

Bron: Facebook

Ella besloot het roer om te gooien. Geen snoep meer – het moeilijkste was Haribo de deur te wijzen, zegt ze -, louter plantaardig eten en geen alcohol. Van huis uit had ze niet leren koken, dus dat besloot ze zichzelf aan te leren. Als stok achter de deur startte ze een blog: Deliciously Ella.

Ze ontdekte ‘nieuwe’ ingrediënten als quinoa, tamari (glutenvrije sojasaus), tahin (sesampasta) en agavesiroop. Al gauw voelde ze zich stukken beter, kreeg energie voor tien en een stralende huid, aldus de knappe blogger. Een leuke bijkomstigheid is dat haar ‘stok achter de deur’-blog uitgroeide tot een enorme hit.

Het is een kleine stap van succesvol blog naar kookboek, zo bewezen deze auteurs al eerder. Ella’s eerste kookboek is verkrijgbaar in de (digitale) boekwinkel, en er staan nog twee boeken op de planning. En mooi nieuws: in september zal de Nederlandse versie van het boek uitkomen bij Kosmos Uitgevers.

Hoewel wij bij Culy niet per sé van het clean eating zijn en liever echte brownies bakken dan met allerlei vervangers, is het verhaal van Ella Woodward absoluut inspirerend te noemen. Tip: bekijk eens haar YouTube-kanaal, daar staan onwijs leuke video’s op waar Ella lekkere en vaak makkelijke receptjes maakt. Denk aan smoothies, zoetigheden en pasta van courgette.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.