Ovenschotel van prei en aardappel met romescosaus
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F03%2FMicrosoftTeams-image-12-1-e1617032248578.png)
Wat een cooking queen is ze toch, die Anna Jones. Dat ontdekten we laatst toen we Anna mochten interviewen over haar nieuwe boek Eén Pan, Plaat, Planeet. En goed nieuws: we mogen nu ook een aantal gerechten uit het boek delen, zoals deze toffe ovenschotel met prei, aardappel en romescosaus.
Over Eén Pan, Plaat, Planeet
Één Pan, Plaat, Planeet is een kookboek dat – wat ons betreft – een plaatsje verdient op elke boekenplank. Echt zo’n kookboek dat je op een willekeurige dag kan openslaan en waarin je vindt wat je zoekt.
De gerechten zijn divers, creatief en kleurrijk, maar toch ook praktisch en snel. Van maischowder met bloemkool tot een snelle galette met vijg, tijm en geitenkaas en pimentónburgers met manchego.
Tussen de 150 recepten – opgedeeld in de hoofdstukken Kookpan, Koekenpan, Bakplaat en Snel – zitten nú al blijvertjes die we heel vaak op tafel gaan zetten. Dat geldt ook zéker voor deze makkelijke prei ovenschotel.
Culy sprak met Anna Jones over haar nieuwe boek: Eén Pan, Plaat, Planeet
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F03%2FMicrosoftTeams-image-1.jpg)
Anna over dit gerecht
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F03%2FMicrosoftTeams-image-12.png)
Ovenschotel van prei en aardappel met romescosaus
- Verhit de oven tot 200 °C.
- Meng de aardappels, prei en kikkererwten met de knoflook, oregano, sinaasappelrasp, een flinke scheut olie en wat zout en peper op je grootste bakplaat. Je kunt de groenten ook over twee bakplaten verdelen zodat ze genoeg ruimte hebben om krokant te worden.
- Rooster dit voor 20 minuten.
- Maak intussen de romescosaus. Rooster de noten en het brood 6-7 minuten op een bakplaat tot ze lichtbruin zijn.
- Doe de noten en het brood met het paprikapoeder in een keukenmachine en maal het geheel tot een kruimelig mengsel.
- Voeg de paprika’s, azijn, olie en een eetlepel water toe, kruid het geheel met zout en peper en maal het tot een grove, zachte saus.
- Haal de groenten uit de oven en meng ze met de helft van de romescosaus.
- Zet ze nog 5 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.
- Serveer ze met extra romescosaus en strooi de peterselie erover.
Eén Pan, Plaat, Planeet van Anna Jones (Fontaine Uitgevers) is online te koop voor € 29,99.
Meer eenpansgerechten?
- Kip en bloemkool met mangochutney van de bakplaat voor een makkelijk en snel recept zonder extra potten of pannen
- Smeuïge linzen met granaatappelmelasse Zó verslavend lekker!
- Eenpanspasta met restjes uit je groentelade