Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 29 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: cannelloni met pompoen, olijf en worst

Zin in comfort food? Deze cannelloni met pompoen, olijf en worst zal al je cravings stillen. Dat klinkt op papier al heel erg lekker, in de praktijk is ‘t dat ook gewoon nog eens.

De cannelloni vullen doen we hier met een spuitzak, dat werkt het makkelijkst. Al kun je ook een stevig boterhamzakje gebruiken en daar een puntje van afknippen, als je geen spuitzak hebt. Blijven improviseren, hè jongens!

cannelloni met pompoen, worst en olijf
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Cannelloni met pompoen, olijf en worst

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan op medium vuur en bak de sjalot tot deze glazig is. Voeg er ook de knoflook aan toe en bak een minuutje mee (laat niet verkleuren!).

Knijp het worstvlees uit de velletjes, voeg het toe aan de pan en bak het volledig gaar. Haal het vlees van het vuur en schep dit over naar een andere kom, zodat het sneller kan afkoelen.

Kook de pompoenblokjes gaar in een pan met ruim gezouten water. Schenk er een scheutje van de room bij, kruid af met zout en peper en stamp met een pureestamper tot een gladde massa. Vet een ovenschaal in met een laagje olie en strijk er 1/3 van de pompoenpuree in uit met een spatel. Zet even apart.

Roer de ricotta en de groene olijven door het afgekoelde worstvlees. Roer goed tot een homogene massa en kruid af met extra zwarte peper.

Schep de ricottavulling in een spuitzak en vul de cannelloni met de vulling. Schik 5 gevulde cannelloni op het laagje pompoenpuree en schep er dan opnieuw een laagje pompoen over. Schik daarop de resterende cannelloni en maak af met de overige pompoenpuree.

Meng in een andere kom de resterende room met de geraspte schil citroenschil en lepel dit over de cannelloni.

Zet gedurende 40 minuten in de warme oven en check of de cannelloni mooi gaar zijn. Zo niet, zet dan nog 5 minuten langer in de oven. Haal uit de oven en maak af met extra zwarte peper en een paar blaadjes verse basilicum.

cannelloni met pompoen, worst en olijf
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.