Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 11 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: makkelijk toetje van 3 ingrediënten

Ja echt, voor dit makkelijke toetje met gember heb je maar 3 (!) ingrediënten nodig. Deze frisse gemberpudding is lekker scherp van smaak en licht gezoet. Perfect voor een dag dat je hebt loopt snotteren, of gewoon zin hebt in iets fris. Dit dessert is trouwens niet alleen makkelijk, maar ook nog eens supervlug. Je maakt ‘m namelijk binnen 15 minuten. Ding ding ding, jackpot!

We kwamen deze fantastische gemberpudding tegen op TikTok. Het is een Chinees dessert uit de Guangdong provincie, origineel gemaakt met de melk van waterbuffels. In feite is het toetje erg makkelijk te maken, maar het is belangrijk dat je snel te werk gaat, omdat het nogal een scheikundig proces is. Maar vrees niet, door het volgen van de stappen komt het helemaal goed.

@culynl

Makkelijke gemberpudding met maar 3 ingrediënten! Het recept vind je natuurlijk op Culy.nl! 🧡 #recept #zingibain #culyhomemade #fypシ #voorjou

♬ PRETTY BOY FLOW – STURDYYOUNGIN

Zingibain

Hoe komt het nou toch dat je met met maar drie ingrediënten een heerlijke gemberpudding kunt maken? Dat komt door een enzym dat te vinden is in gember: zingibain. Dit zorgt ervoor dat verwarmde melk stolt. Door de gember fijn te raspen en het sap eruit te persen, vind je op de bodem van het sap een dikke drab van zetmeel, en dáárin zit zingibain.

Gebruik voor dit makkelijke toetje volle melk. Als je liever een plantaardige melk wil gebruiken, is sojamelk een optie. Andere soorten plantaardige dranken werken helaas niet.

Makkelijk Toetje van gember / gemberpudding
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je het makkelijke toetje met gember

Schil de gember en rasp fijn. Doe al de gemberrasp in een zeef of een kaasdoek. Pers al het sap eruit, je wil ongeveer 1,5 eetlepel aan gembersap eruit krijgen.

Verhit de volle melk en de suiker in een steelpannetje. Zet er een thermometer in en houd deze goed in de gaten. De temperatuur van de melk moet tussen de 65 en 80 graden zijn. Het is belangrijk dat de temperatuur niet te laag of te hoog is, want dan zal de melk niet stollen.

Haal de melk van het vuur en giet het gembersap erbij. Giet daarna direct de melk in schaaltjes en laat het voor 10 minuten staan. Het is nu belangrijk dat je het glas absoluut niet meer aanraakt. Door beweging wordt het stremproces namelijk verstoord, waardoor je eindigt met een kopje gembermelk in plaats van een lekker toetje.

Na 10 minuten is het toetje klaar. De gemberpudding is heerlijk op zichzelf, maar ook lekker met toppings zoals gemalen kardemom en honing.

Makkelijk Toetje van gember / gemberpudding
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Meer makkelijke toetjes

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.