Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie 27 aug 2023
Leestijd: 4 minuten

Alle zoetekauwen verzamelen: 11x een makkelijk toetje in een glas

Toetjesliefhebbers opgelet: deze compilatie laat je geheid kwijlen. Wij verzamelden 11 recepten voor een makkelijk toetje in een glas. Dat staat niet alleen leuk, glaasjes zijn ook gewoon handig. Je kunt ze namelijk makkelijk voortijdig klaarmaken én makkelijk wegzetten in de koelkast. Maar ‘t gaat ons er natuurlijk vooral om dat ze lekker zijn.

En dat zijn ze!

11x een makkelijk toetje in een glas

Met onder meer tiramisu, chocolademousse, trifles en andere zoete kost.

1. Raspberry fool met pistachenoten

Niet handig in de keuken, maar toch zin in een toet? Dit makkelijke toetje in een glas heet niet voor niks raspberry fool. Dat wil zeggen: ‘t is volledig foolproof en met twee vingers in je neus in elkaar te draaien. Tip: maak een glaasje meer. Dit toetje is verslavend lekker.

raspberry fool
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Raspberry fool met pistachenoten

2. Aardbeientoetje met geroosterde aardbeien en sumak

Laat ‘t maar aan Yotam Ottolenghi over om een bijzonder toetje te maken. Want aardbeien roosteren, daar hadden wij nog niet aan gedacht. Combineer de geroosterde aardbeien met sumak, munt, hangop en citroen en je weet niet wat je meemaakt.

Aardbeientoetje met geroosterde aardbeien
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Aardbeientoetje met geroosterde aardbeien en sumak

3. Feestelijk toetje met ijs en bierkaramel

Zeg je karamel, dan heb je onze aandacht. Maak je een karamel met bier, dan hangen we aan je lippen. ‘t Wordt namelijk gezouten karamel met een vleugje bitterheid: het beste van twee werelden. Combineer dat met die overheerlijke krokante pindacrunch die er overheen komt en je kunt niet meer stoppen met eten.

toetje met ijs en bierkaramel
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Feestelijk toetje met ijs en bierkaramel 

4. Rabarber meringue pie in een glaasje

Fan van lemon meringue pie maar eens zin in iets nieuws? Deze rabarber meringue pie is alles wat je wil. Naast dat ‘t een ontzettend makkelijk toetje in een glas is, is het ook nog eens fotogeniek! Eiwitten eventjes branden en je hebt een oogverblindend resultaat dat nog lang zal bijblijven.

rabarber meringue pie in een glaasje (een fantastisch toetje)
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Rabarber meringue pie in een glaasje

5. Tiramisu affogato

De affogato heeft de laatste maanden een populariteit bereikt waar je ‘u’ tegen zegt. De Italianen wisten natuurlijk allang dat hun espresso met een bolletje ijs goddelijk was, maar nu is ‘t elders in de wereld ook een hit. Wat nu als we van dat bolletje ijs een tiramisu maken? Dan krijg je deze tiramisu affogato waar je direct nog een glaasje van wil.

tiramisu affogato
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Tiramisu affogato

6. Tropische trifle met mango en passievrucht

Deze tropische trifle is een schoolvoorbeeld van ‘n makkelijk toetje in een glas. We maken eerst een pudding van kokosmelk en versieren die daarna met mango, banaan en passievrucht. Klein scheutje bruine rum erbij en je hebt een topdessert.

Tropische trifle
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Tropische trifle met mango en passievrucht

7. Makkelijke chocolademousse met kletskopkruim

We kennen niemand die “nee” zegt tegen chocolademousse. Toch is ‘t soms best nog een werkje om te maken. Deze makkelijke chocolademousse heb je in een handomdraai in je glaassie zitten. Kletskopkruim erop (en een beetje uit ‘t vuistje) en je toetje in een glas is gemaakt. Zie je? Zo simpel kan het zijn.

makkelijke chocolademousse met kletskopkruim
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Makkelijke chocolademousse met kletskopkruim

8. Affogato trifle

Romig vanille-ijs en loeihete sterke espresso: beter kan ‘t niet zou je denken. Tot we je vertellen dat we dit makkelijke toetje in een glas nóg lekkerder te maken door er wat gehakte cantuccini aan toe te voegen. Affogato trifle it is. En je wil nooit meer anders.

Affogato trifle
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Affogato trifle

9. Sabayon van bier met gekarameliseerde peer en speculaas

Sabayon maken lastig? Zeker niet. Normaliter maak je het Italiaanse dessert met een flinke scheut (dessert)wijn. Maar omdat wij niet zo van dat sterke spul zijn en vooral niet te diep in het glaasje willen kijken, maken we onze sabayon met bier. En dat blijkt verrassend lekker in combinatie met de gekarameliseerde peer.

Bier sabayon
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Sabayon van bier met gekarameliseerde peer en speculaas

10. Tiramisu in een glaasje met pandan en kokos

Traditionele Italiaanse tiramisu is natuurlijk ontzettend lekker, maar soms heb je gewoon zin in iets anders. Daarom maakten we een verslavend lekkere Aziatische variant met pandan en kokos. Minder zwaar dan de ‘gewone’, maar minstens zo lekker.

Tiramisu met pandan en kokos
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Tiramisu in een glaasje met pandan en kokos

11. Cheesecakemousse met gezouten karamel en popcorn

Dit dessert combineert drie van de beste dingen in het leven: cheesecake, salted caramel en popcorn. En hadden we al gezegd dat het supermakkelijk te maken is? Het moet alleen drie uur opstijven in de koelkast, maar voor de rest: easy peasy.

cheesecake mousse salted caramel

> Naar recept: Cheesecake mousse met gezouten karamel en popcorn

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.