Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 3 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

5x adressen voor de lekkerste baklava in Nederland

Eid al-Fitr oftewel Suikerfeest staat bijna voor de deur: het einde van de ramadan en het begin van veel lekkers, waarbij baklava niet mag ontbreken. Een lijst voor de lekkerste baklava-adressen hebben we sowieso het liefst altijd bij de hand, Suikerfeest of niet. We hebben de lekkerste adressen van Nederland dan ook voor je op een rij gezet.

We zijn de moeilijksten niet.

Hier vind je de lekkerste baklava in Nederland

Het liefst zouden we ermee willen ontbijten, lunchen en avondeten, maar aangezien het Voedingscentrum ons in die frequentie toch echt andere maaltijden aanraadt, leggen we ons maar neer bij een sporadisch snackmoment. Des te belangrijker dat we weten waar we die lekkerste baklava het beste kunnen halen. Komt ‘ie.

Eten tijdens de Ramadan: wanneer en wat wordt er wereldwijd gegeten?

Istanbullu – Den Haag

Dit zelfbenoemde ‘beste baklava’-familiebedrijf werd opgericht nadat de eigenaren concludeerden dat het achteruit ging met de kwaliteit van de gemiddelde baklava die in Nederland te verkrijgen was. Verwacht de echte traditionele Turkse baklava, gemaakt van alleen de beste ingrediënten en op ambachtelijke wijze bereid, maar dan wel in een modern jasje.

Meyerstraat 11, Den Haag

Hizmet – Breda

Elke ochtend huisgemaakt in eigen bakkerij, zo zien – en vooral proeven – we het het liefst natuurlijk. En dat is precies wat de vele soorten baklava van Hizmet zo lekker maakt. Vergeet ook vooral niet een paar brosse Turkse koekjes mee te nemen.

Charleroistraat 182 en Boschstraat 36 (!) Breda

Sultan’s Baklava – Utrecht

Ook hier niets anders dan dagverse baklava van eigen productie. Van cevizli baklava met walnoten tot Şöbiyet gevuld met mascarpone en pistache – bereid je voor op keuzestress 2.0. En alsof dat nog niet alles is, biedt Sultan nog een volledig scala aan allerhande Turkse koekjes aan. Goed om te weten: ook het ontbijt is er lekker en veelzijdig.

Amsterdamsestraatweg 387, Utrecht 

Şerifoğlu – Amsterdam

Een begrip in Amsterdam en omstreken: bij Şerifoğlu – aka ‘de Turkse lekkernijspecialist’ – op onder andere Plein ’40-’45 kom je sowieso aan je trekken wanneer je op zoek bent naar de lekkerste baklava. De eerste vestiging opende al in 1989, en erna volgden er nog drie, wat eigenlijk al genoeg zegt. Ga hier niet met honger naar binnen, want dan wacht je een onmogelijke taak: de ene baklava ziet er nog lekkerder uit dan de ander.

Bernard Loderstraat 15 en Slotermeerlaan 115, Amsterdam en Gooilandsingel 105, Rotterdam

Antep – Rotterdam

Van een kleine keuken enkel bestierd door de mede-eigenaar, tot een grote bakkerij van ruim 600 vierkante meter: Antep is een begrip in Rotterdam. De sympathieke zaak opende in 1994 en is inmiddels niet meer weg te denken uit de stad. Naast de beste zelfgemaakte baklava in de meest uiteenlopende vormen en met een verscheidenheid aan ingrediënten, verkoopt en maakt Antep ook lahmacuns en andere hartige gerechten die het omrijden waard zijn.

Bergweg 134 en Keersopstraat 15, Rotterdam

Meer lekkers in de categorie zoet:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.