Melvin Sturm
Melvin Sturm Inspiratie 16 apr 2024
Leestijd: 4 minuten

Craving chicken? Dit zijn de tofste kiprestaurants in Amsterdam

Heb jij ook zo vaak onstilbare trek in lekkere juicy kip, net als wij? Dan ben je in onze hoofdstad op de juiste plek. Daar openen namelijk opvállend veel hotspots waar kip de hoofdrol speelt. Culy tipt de allerlekkerste kip-restaurants van Amsterdam: voor alles van fried chicken tot de klassiekers van het spit.

Kip-restaurants in Amsterdam waar je naartoe moet bij acute kipcravings

Rijsel

Voor het beste kippetje van de stad roepen de meeste mensen in koor dat je naar Rijsel moet. Wij roepen in koor mee, want de kip van chef Iwan Driessen is al jaren wereldberoemd in de hoofdstad.

De kip wordt heel langzaam aan het spit gegaard, heeft een krokant velletje en een jus die zo lekker is, dat je er het liefst soepkom vol van zou willen.

Rijsel
Marcusstraat 52, Amsterdam

Gebraden kip met crispy chili oil
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Biscuit Baby

Amerikanen hebben hun frituur game on point. Dat bewijst Biscuit Baby keer op keer met hun perfect gefrituurde kip. Dit restaurant serveert soul food dat zijn oorsprong kent vanuit de Afro-Amerikaanse gemeenschap.

Bereid je voor op een menu vol met in klassiekers uit de Zuidelijke staten van Amerika. Denk aan biscuits, collard greens, okra en uiteraard heerlijke gefrituurde kip.

Biscuit Baby
Kinkerstraat 106, Amsterdam

We zien Amerikaanse biscuits steeds meer in Nederland: wat zijn het en waar eet je ze?

American biscuits
Unsplash

Frango

Ooit wel eens een Portugees bereid kippetje op? Dat kan bij één van de drie vestigingen van Frango. De familie van de oprichters hebben hun roots in het land van de pastéis de nata  liggen en daar nemen ze hun kip heel serieus.

Niet zo gek dus dat de restauranteigenaren dat ook doen. Vrijwel alles wordt vanuit Portugal geïmporteerd – inclusief houtskool – om de authentieke smaak van Portugal naar Amsterdam te brengen.

Uiteraard ontbreekt de beroemde piri piri daarbij niet en bestel ook zeker hun heerlijke perfect gekookte boterige witte rijst. Je likt er je vingers letterlijk en figuurlijk bij af!

Frango
Diverse locaties

Ladybird

Voor wie zijn fried chicken naar een hoger level wil tillen, is Ladybird the place to be. Ze serveren in dit restaurant namelijk kaviaar op hun kip – en of wij dat aanraden!

Dit kiprestaurant in Amsterdam serveert daarnaast de meest malse kip die wij ooit aten. Dat is geen toeval, want de eigenaren hebben over de hele wereld inspiratie opgedaan om uiteindelijk neer te strijken in Nederland.

Ladybird
Sarphatipark 4, Amsterdam

fried chicken restaurant
Bron: Unsplash

The Beef Chief

Geroemd om hun (smash) burgers staat The Beef Chief heel hoog op het favorietenlijstje van iedere burgerliefhebber. Maar wist je dat ze ook fantastische fried chicken burgers hebben? Als je het aan ons vraag minstens – dan wel niet nóg lekkerder – dan hun klassieker.

The Beef Chief
Diverse locaties

Fried chicken burger
Bron: Pixabay

Gangnam Chicken

De Koreaanse kip van Gangnam Chicken is tot in perfectie bereid en wordt daarna overgoten met één van hun signature marinades zoals soja/knoflook en honing/limoen. Oh, en extra pluspunt is dat deze kip tot heel laat te bestellen is. Perfect voor wanneer je nachtelijke cravings hebt en je kwaliteit in huis wil halen.

Gangnam Chicken
Diverse locaties

korean fried chicken koreaanse recepten stock unsplash
Bron: Unsplash

Rotisserie

De naam zegt eigenlijk al genoeg, toch? Bij Rotisserie bestel je kip die heel langzaam op het spit gegaard is. Alles wat bij dit restaurant op je bord ligt, is huisgemaakt en dat proef je! Bestel ook zeker de aardappels die onderin de rotisserie liggen te badderen in het vet van de kippetjes.

Rotisserie
De Clercqstraat 81H, Amsterdam

Kip rotisserie / kip restaurant amsterdam
New Africa via Adobe Stock

Van ‘t Spit

Voor kippen van Hollandse bodem die een fijn leven hebben gehad ben je bij Van ‘t Spit op de juiste plek. Dit kip restaurant in Amsterdam (en Eindhoven) vindt het belangrijk om een goeie herkomst van hun producten te garanderen. Zo zijn de kippen gefokt in ruime stallen, hebben ze geen antibiotica gehad en groeien ze in kleine schaal op.

Van ‘t Spit
Diverse locaties

Gebraden kip met crispy chili oil
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

KID

Wat ooit begon als populaire dark kitchen tijdens de pandemie, is uitgegroeid tot een volwaardig restaurant met een uitgebreid creatief menu. Restaurant KID serveert allerlei verschillende bereidingen van kip: van saté tot burgers waarbij de één nog sappiger is dan de ander. Wij krijgen er geen genoeg van!

Kid
Ruysdaelkade 251, Amsterdam

Lekkerste fried chicken in Amsterdam
Bron: Pixabay

Meer kip:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.