Pip Minkels
Pip Minkels Inspiratie 22 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de beste (geheime) adresjes voor patisserie en brood volgens Rudolph van Veen

Onlangs vroegen we Rudolph van Veen om mee te doen aan onze wekelijkse rubriek ‘5 vragen aan‘. We vroegen hem daarbij natuurlijk ook naar zijn favoriete adressen om patisserie en brood te halen.

Rudolph gaf zó enthousiast antwoord op deze vraag, dat we niet anders konden dan deze lijst met jullie delen (inclusief zijn eigen toelichting!).

Over Rudolph van Veen

Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen viert dit jaar een jubileum: hij zit namelijk al 40 jaar in het vak. Hij is zelfs bekroond met de titel SVH Meesterkok, de hoogste graad van vakbekwaamheid die een kok of patissier in Nederland kan behalen.

Rudolph werd een bekend gezicht door zijn kookrubriek in het programma ‘Life & Cooking’ en de founder van 24Kitchen. Inmiddels heeft hij talloze andere programma’s gemaakt, zoals zijn meest recente programma ‘Rudolph Loopt Stage’, waarin onze culi-held meeloopt in diverse (restaurant)keukens.

7 vragen aan Rudolph van Veen: ‘Ik vind eigenlijk alle bereidingen met aardappel het lekkerst’

Rudolph van Veen 24Kitchen programma
Bron: The Walt Disney Company

De favoriete adressen van Rudolph van Veen

Noorden van Nederland

 • Restaurant Smink – Wolvega
  “Je fijnproeversleven is niet compleet zonder het roomijs van biest te hebben geproefd in restaurant Smink van chef Jan Smink.”

Zo maak je het allerlekkerste roomijs

Zuiden van Nederland

 • Patisserie Jacques van Bragt – Geldrop
  Hier eet je de lekkerste Brabantse worstenbroodjes. Jacques was lid van het ‘Dutch Pastry Team‘ en nam tijdens trainingen voor de wereldkampioenschappen Patisserie altijd worstenbroodjes voor het hele team mee!”
 • Patisserie Walter van Erven – Tilburg
  Hier moet je naartoe voor de progrèstaart.”
 • Robèrt van Beckhoven – Oisterwijk
  Robèrt heeft onevenaarbaar heerlijke appelkoeken van bladerdeeg met amandelspijs, dungesneden appelpartjes en abrikozenglacé. En natuurlijk zijn ‘White Princess’ gebak!”
 • Patisserie Peter Lemmens – Maastricht
  “Bij Peter Lemmens hebben ze de lekkerste Luikse rijstevlaai. Een prachtige vlaai met geschulpte rand en een romige rijstvulling, gebakken met een perfect tijgermotief aan de bovenkant.”

Westen van Nederland

Midden van Nederland

 • Bakkerij van Ommeren – Hilversum
  “Je moet naar deze bakkerij toe voor ongekend lekkere tompoezen (met een laagje frambozenconfiture onder het glazuur!)”
 • Koek & Chocolade – Laren
  “Bij Koek & Chocolade hebben ze een fantastische vanille bonbon.”

Alles wat je wilde weten over de tompouce (of tompoes!)

Antwerpen

 • Bakkerij Goossens – Antwerpen
  “Deze bakkerij aan de Korte Gasthuisstraat is voor mij de ultieme lekkere bakkerswinkel. Het is werkelijk een rit naar Antwerpen waard. By far het lekkerste brood is hun ‘Roggeverdommeke’: een stevig broodje met krenten en rozijnen dat zo lekker is dat eigenlijk elk beleg (behalve boter) zonde zou zijn! Daarnaast verkopen ze er de lekkerste koffiekoeken, allemaal enigszins schots en scheef gebakken maar dat hoort daar precies zo te zijn. Onderdeel van de charme van deze piepkleine bakkerij in het centrum van Antwerpen is dat je aan moet sluiten in de rij op straat.”
 • Het Gebaar – Antwerpen
  “Als je dan toch in Antwerpen bent, reserveer dan ruim van tevoren een plekje in Roger van Damme’s verwenparadijs. Dit met 1 Michelinster bekroond lunchrestaurant serveert de mooiste desserts die je ooit gezien en geproefd hebt. En het zit op loopafstand van Bakkerij Goossens.”

Meer leuke adresjes?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.