Redactie
Redactie Koekjes 23 feb 2013
Leestijd: 1 minuut

Turkse rozen koekjes

Dit recept voor rozen koekjes komt van TurkseKok.nl en wordt gemaakt van mahlep. Mahlep heet in het Nederlands weichsel en is afkomstig van een boom die behoort tot de rozenfamilie.

Verwarm je oven voor op 180 graden. Meng in een diepe kom vier van de zes eidooiers met de bloem, zonnebloemolie, yoghurt, basterdsuiker, baking soda, zout en kruiden. Kneed tot een mooi deeg.

Rol van het deeg ongeveer 30 balletjes en druk deze plat op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Decoreer met walnoten of amandelen.

Kluts de overgebleven twee eidooiers in een klein kommetje los. Besmeer de koekjes met een beetje eigeel en bak in de oven gedurende 20 minuutjes tot ze goudbruin zijn.

koekjes2koekjes

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Turkse rozen koekjes
Sluiten