Zo maak je zelf lahmacun (Turkse pizza)

Dit heerlijke recept voor lahmacun (Turkse pizza) is afkomstig uit Het Mighty Spice Express kookboek van John Gregory-Smith. Zo makkelijk om zelf te maken, en onwijs lekker!

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Doe het gehakt erin en roer goed.

Pel de knoflook en pers hem boven het vlees. Voeg het paprikapoeder, de komijn, kaneel en zout naar smaak toe. Knijp een halve citroen erboven uit en roerbak het geheel 3-4 minuten, tot het gehakt gaar en goudbruin is. Neem de pan van het vuur en zet opzij.

Haal de zaadjes uit de halve tomaat en snijd het vruchtvlees fijn. Doe de tomaat bij het gehakt en voeg de tapenade van zongedroogde tomaten toe. Meng goed.

Leg de tortilla’s op een grillrooster en bestrijk ze met de rest van de olie. Verdeel het kruidige lamsgehakt over de tortilla’s en zet ze dan 1-2 minuten onder de grill, tot de randen omkrullen.

Hak ondertussen de kruiden fijn en snijd de overgebleven halve citroen in vieren. Strooi voor het opdienen wat tuinkruiden en chilivlokken over de lahmacun en serveer de partjes citroen erbij.

Het Mighty Spice Express kookboek is nu in de (digitale) boekwinkel te koop voor € 25,-.

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!