Melvin Sturm
Melvin Sturm Inspiratie 13 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

8x verrukkelijke Italiaanse producten die je nu ook in de supermarkt kunt scoren

De tijd dat je een delicatessenwinkel moest opzoeken voor je Italiaanse producten is definitief voorbij. De laatste tijd zien we het aanbod in de supermarkt namelijk explosief stijgen met al onze favoriete Italiaanse smaakmakers.

8x onze favo Italiaanse producten uit de supermarkt

‘Nduja

De laatste jaren vloog de ‘Nduja je om je oren. Het werd op zo’n beetje alle pizza’s gesmeerd, verscheen in de pasta en je kon geen Italiaanse broodjeszaak binnenstappen zonder deze pittige smeerbare worst te zien.

De Nederlandse horeca was al veroverd en het zal volgens ons niet lang duren voordat ieder huishouden deze Italiaanse klassieker in zijn keuken heeft staan. Je vindt ‘Nduja in de grote supermarkten tussen de pesto’s en pastasauzen of in het koelvak tussen de verse pizza’s.

Nduja
Bron: Dionisio Iemma via Adobe Stock

Stracciatella (kaas)

Wat maakt burrata zo onweerstaanbaar? Juist, de stracciatellavulling. En nee, dat is niet de stracciatella die je ook in de ijszaak om de hoek vindt. Het is de vloeibare kaas van koemelk die als een romige rivier uit de burrata stroomt. Sinds kort vind je de losse vulling ook in het koelschap en toen wij dit voor het eerst tegenkwamen in de supermarkt sprongen we een gat in de lucht. De blauwe bakjes met stracciatellakaas vind je op de kaasafdeling tussen de borrelkaasjes.

Stracciatella
Bron: Maria via Adobe Stock

Guanciale

Als je een beetje foodsnob bent, dan weiger je pasta carbonara met ook maar iets anders te eten dan gerookt wangspek, oftewel: guanciale. In Italië is het heiligschennis wanneer je überhaupt al nadenkt over een ander soort spek in je carbonara.

Dit is ongetwijfeld één van onze favoriete Italiaanse producten. In Nederland was het lange tijd moeilijk te verkrijgen en moest de slager goed zijn best doen dit smaakvolle product in handen te krijgen. Gelukkig trek je dit tegenwoordig gewoon in het koelvak bij Albert Heijn tussen de stukjes ham en regulier spek. Laat je de room voor je carbonara wel gewoon lekker in het koelvak staan?

Guanciale
Bron: detlevn via Adobe Stock

Pistachecrème

Move over Nutella; de enige zoete notenpasta die wij willen eten is die gemaakt van pistache. Met de pistachetrend werd je op TikTok doodgegooid, lees: pistachekoekjes, pistachecroissant en pistacheshakes. Niet allemaal even succesvol, maar voor een goede pot pistachecrème doen we alles. Je vindt deze (vegan) smaakmaker tussen de zoete broodsmeersels bij Albert Heijn.

Pistachecreme
Bron: Sixcube via Adobe Stock

(Plantaardige) Mortadella

Mortadella is inmiddels net zo geliefd als onze good old boterhammenworst. Voor de meesten zal dit product dan ook niet nieuw zijn. Gelukkig wordt er ook flink geëxperimenteerd met dit broodbeleg. Wij zagen mortadella met – hate it or love it –  truffel voorbijkomen en een plantaardige variant die qua smaak héél dicht in de buurt komt van de vleesversie.

Het aanbod van deze Italiaanse producten verschilt per supermarkt, ga dus vooral zelf op onderzoek uit. De plantaardige variant vind je bijna overal terug in het koelvak met vleesvervangers.

Pasta met pistache, burrata en mortadella
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Pizzadeeg

Grazie mille voor het serieus nemen van de pizzacultuur in Nederland. Hoewel je een paar jaar geleden het verschil tussen de bodem van de pizza en de doos nauwelijks kon herkennen, is dat tegenwoordig wel anders. In het diepvriesvak vinden wij in allerlei supermarkten verschillende pizzadeegbollen – waarvan sommige met desem! – die door menig pizziaolo goedgekeurd worden. Nu alleen nog even die pizza-oven in de tuin metselen…

la mortazza pizza sandwich
Bron: Unsplash

Meer Italië

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.