Melvin Sturm
Melvin Sturm Recepten 3 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: snelle pappardelle met pesto van daslook

Pasta pesto is voor de gemiddelde student de klassieker onder de klassiekers. Maar vergeet (alsjeblieft) de fabriekspesto uit de supermarkt: met dit snelle pappardelle recept met een pesto van daslook, wil je nooit meer anders.

Ben je bekend met daslook? Dit seizoensproduct is alleen in het voorjaar verkrijgbaar en heeft de milde smaak van knoflook. Tijdens de lente is het overal te vinden: in parken, langs de kant van de weg en bij de meeste groenteboeren.

Mocht je dit papardelle-recept buiten het daslookseizoen om maken, dan vervang je het eenvoudig met wat verse knoflook. Houd er wel rekening mee dat de smaak van daslook veel subtieler is dan een knoflookteen. Aan een half teentje heb je voor dit recept al genoeg.

Pasta pesto met daslook
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Goedkope versie van pesto

In een originele versie van pesto zitten altijd pijnboompitten. Toegegeven, pijnboompitten zijn niet het allergoedkoopste product om in je winkelwagen te leggen. Mocht je willen besparen, dan hebben we voor dit pasta pesto-recept met daslook nog een alternatief: een pesto gemaakt van (oud) brood.

Culy Homemade: spinazie met pijnboompitten en rozijnen

Pasta pesto met daslook
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Pappardelle recept met pesto van daslook

  1. Pluk de blaadjes basilicum en munt.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin kleuren.
  3. Rasp de Parmezaanse kaas fijn.
  4. Plaats de geplukte kruiden, de pijnboompitten, de Parmezaanse kaas, de daslook, de suiker en een snufje zout in een keukenmachine.
  5. Pulseer het geheel een paar keer tot het grof gehakt is.
  6. Voeg nu de olijfolie toe en meng tot een smeuïge massa.
  7. Voeg druppelsgewijs en al roerend koud water toe tot de pesto de gewenste dikte heeft.
  8. Breng eventueel op smaak met extra zout.
  9. Bewaar de pesto van daslook in een schone en luchtdichte pot maximaal vijf dagen in de koelkast.
  10. Breng een pan met water en zout aan de kook.
  11. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  12. Giet de pasta af en bewaar het kookvocht.
  13. Roer per persoon twee eetlepels pesto door de pasta heen en maak al roerend smeuïg met een schepje van het bewaarde kookvocht en olijfolie.
  14. Verdeel de pappardelle over de borden en rasp wat Parmezaan over de pasta heen.
  15. Maak af met verse zwarte peper en verse basilicum.
Pasta pesto met daslook
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Meer pastarecepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.