Melvin Sturm
Melvin Sturm Inspiratie 13 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Mensen rijden om voor dit gevulde(!) tofugerecht van Asian Delight: dit is waarom

Als er nog mensen zijn die durven te beweren dat tofu saai is, zijn er twee verklaringen. Ze liegen of ze hebben nog nooit gevulde tofu geprobeerd. In Nederland is dat gerecht redelijk onbekend, maar wél te verkrijgen bij dit adres in Amsterdam waar mensen speciaal voor omrijden!

Asian Delight in Amsterdam-Osdorp maakt namelijk iedere zaterdag een lading verse gevulde tofu met allerlei verschillende vullingen. Zo vind je variaties met varkensvlees, rundvlees en groentes. De gevulde tofu is van origine afkomstig uit Indonesië en heet Tahu isi.

Ika Rahma
Bron: Ika Rahma via Adobe Stock

Tofugerecht Tahu Isi

In Indonesië wordt deze lekkernij vaak verkocht in stalletjes aan de kant van de weg, het ultieme streetfood dus. Deze snack is in twee varianten verkrijgbaar. Soms wordt het geheel ondergedompeld in een beslag en gefrituurd terwijl anderen zweren bij een ongepaneerde variant. Deze wordt in een laag olie krokant gebakken en is iets minder knapperig.

https://www.instagram.com/p/CWtA3zoqxTX/?img_index=1

Stevige tofu

Er zijn verschillende soorten tofu (denk aan silken tofu), maar voor dit gerecht heb je de meest stevige variant die je kunt vinden nodig. Je maakt namelijk een soort envelopjes van de stukken tahu die je vol stopt met de vulling en daarna in zijn geheel frituurt tot de tofu super knapperig is en vol van smaak.

https://www.instagram.com/p/CpKjXuNq-gK/?img_index=1

Verschillende vullingen

Je kunt de tofu-envelopjes vullen met alles wat je maar wil. De meest gegeten soort is een veganistische variant met een groentemengsel van sjalot, ui, wortel, taugé, wat kruiden en sambal. Maar ook de versies met garnaal – als een soort garnalentoast – is populair.

Helaas hebben we deze nog niet in het assortiment van Asian Delight kunnen vinden, maar hun variant met gehakt is in ieder geval om een gedicht over te schrijven; daar rijden we maar wat graag voor om!

Het adres van Asian Delight:

Osdorpplein 53
1068 TC Amsterdam

Let op: de gevulde tofu is hier alleen op zaterdag verkrijgbaar

Tahu Isi / gevulde tofu
Bron: EndwiaAS via Adobe Stock

Meer hotspots

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.