Megin Kimmijser
Megin Kimmijser Inspiratie 20 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

De leukste culinaire series om nú te gaan bingewatchen

Van eetreizen en kookwedstrijden tot diepgaand onderzoek naar de voedselindustrie en gastronomie: deze zes nieuwe culinaire series wil je zeker niet missen.

Zet de popcorn maar vast klaar!

1. Paramaribo Pepers

Eten is een belangrijk onderdeel van de Surinaamse cultuur. Kookboekenschrijver en kok Noni Kooiman reist door Suriname en bezoekt in de zesdelige culinaire serie Paramaribo pepers mensen met verschillende culturele achtergronden om samen te koken en te eten. Achter de recepten, ingrediënten en culinaire gewoontes blijken persoonlijke familie tradities te schuilen die soms ver teruggaan in de geschiedenis.

Elke zaterdag te zien om 19.15 uur op NPO2 of binge de serie op NPO Start

Culy Vrouw: Noni Kooiman, chef-kok en auteur van Switi Sranan

2. Dish is Europe

In de culinaire serie Dish is Europe ga je met 24Kitchen-chef Miljuschka mee op reis naar zes verschillende Europese steden: Athene, Rome, Parijs, Lissabon, Praag en Wenen. In elke aflevering vertelt Miljuschka waar je het allerbeste kan ontbijten, waar je moet aanschuiven voor het diner én welke eetbare souvenir je niet mag vergeten mee te nemen. Met haar onvoorwaardelijke liefde voor lekker eten, laat ze je zien welke (unieke!) food-hotspots je écht niet mag missen.

Elke zaterdag om 20.30 uur op 24Kitchen

3. Food for Thought

Waar komt ons voedsel vandaan? Waar gaat het naar toe? Welke weg legt het af van productie tot ons bord? Fotograaf en filmmaker Kadir van Lohuizen gaat in deze vierdelige serie samen met regisseur Doke Romeijn op zoek naar de wereld achter het eten op ons bord in de VS, China, Kenia, Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten.

De vierdelige serie is al uitgezonden op tv, maar kan worden teruggekeken via NPOStart. Ook zijn er op Youtube korte samenvattingen te vinden, die feiten uit onze voedselindustrie toelichten waarvan je steil achterover slaat.

Culinaire serie
Bron: Kadir van Lohuizen, VPRO

4. Somebody Feed Phil seizoen 7

Phil Rosenthal is terug met het zevende seizoen van Somebody Feed Phil, dat nu beschikbaar is op Netflix. In deze geliefde culinaire serie reist Phil de wereld rond en ontdekt hij lokale culinaire hoogstandjes. Het nieuwe seizoen belooft nog meer avonturen en heerlijk eten uit verschillende landen, waarbij Phil zijn charmante persoonlijkheid en aanstekelijke enthousiasme voor eten deelt met de kijkers.

Bingewatch de serie op Netflix

5. Selena + Restaurant

Selena + Restaurant is een nieuwe serie over eten op HBO die op 2 mei in première ging. De serie is een vervolg op Selena + Chefs, waarin zangeres Selena Gomez tijdens de coronapandemie in haar eigen keuken gerechten maakte met chefs die ze inbelde. In haar nieuwe show mag kan Selena eindelijk naar buiten en kookt ze samen met topchefs in hun restaurants.

Elke donderdag om 19.00 uur ET op Food Network

6. Dinner Time Live with David Chang

David Chang, de beroemde chef-kok en restaurateur, presenteert zijn nieuwe show Dinner Time Live with David Chang op Netflix. In deze interactieve live-kookshow presenteert Chang een ongezouten eetervaring terwijl hij kookt voor beroemde gasten en culinaire geheimen deelt.

Neem deel aan de live-ervaring, elke woensdag om 01.00 uur op Netflix. Geen zin om op te blijven? Je kunt de live-opnames gewoon terugkijken. 

Meer lezen over culinaire series?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.