Redactie
Redactie Broodjes 12 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Tosti met spierballen van Sidney Schutte

Op 16 oktober, Wereldvoedseldag, komt het nieuwe GOOD FOOD BOOK uit. Een heerlijk kookboek met 50 recepten van topchefs en andere culinaire helden (waaronder onze Culy-hoofdredacteur Monique!). De komende dagen plaatsen we elke dag een lekker gerecht uit dit boek.

Konfijt de kalfslever door het vlees 40 minuten in de olijfolie te laten garen in een oven op 60ºC. Laat ‘m opstijven in de koelkast. Snij de kalfslever in dunne plakjes.

Laat de gelatineblaadjes 15 minuten in warm water staan, breng het vocht van de zure bom aan de kook en meng het met de gelatine. Laat afkoelen, stop de massa in een blender en draai tot een gladde gel, eventueel verdunnen met extra augurkenvocht.

Kook de groene asperges 2 minuten in water met zout en koel ze gelijk af in ijskoud water. Beleg 1 plak kalfslever met 1 plak pekelvlees en leg er nog een plakje kalfslever bovenop. Besmeer één kant van de lange broodjes ruim met boter. Leg de plakjes gestapelde pekelvlees en kalfslever op die kant en hier bovenop de groene asperges. Leg hier weer een plak wit brood op.

Snij de tosti netjes af en bak ‘m in een bakpan met een klein beetje olijfolie aan beide kanten goudbruin. Laat de binnenkant niet te warm worden. Zet de tosti rechtop en besprenkel ‘m met wat mosterdzaad.

gezonde tosti recepten
Sidney Schutte, GOOD FOOD BOOK

Het GOOD FOOD BOOK ligt vanaf 16 oktober in de winkel en webshop voor € 14,99. Door de organisatie (onderdeel van het World Food Programme van de VN) worden voor ieder verkocht boek 40 (!) schoolmaaltijden aan de kinderen in Malawi gedoneerd.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.