Indiase tosti met kip en naanbrood

Culy 19 okt 2014 Broodjes

Hoewel een tosti ham-kaas-tomaat nog zo lekker kan zijn, kan een beetje variatie in de keuken nooit kwaad. Zo maakte Judith van My Food Blog deze op India geïnspireerde variant met onder andere naanbrood, kip en tandoorikruiden. Mmm…!

Pers het teentje knoflook uit en meng met het citroensap, yoghurt en tandoorikruiden. Smeer hier de kipfilet mee in en zet in ieder geval een half uur in de koelkast om te marineren.

Verwarm je oven voor op 180 graden. Doe de kip in een ovenschaal en bak deze in 30 minuten gaar. Besmeer de helft van de naans met crème fraîche. Snijd de ui in dunne ringen en verdeel deze er samen met de verse koriander over.

Leg de kip ook op het brood. Pak een andere naan en dek daar de bovenkant mee af. Laat een grillpan goed heet worden en grill het ‘broodje’ aan beide kanten.

DSC_0851

  • 300 gram (biologische) kipfilet in repen gesneden
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • Sap van 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels tandoorikruiden
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel verse koriander
  • 75 gram crème fraîche
  • 4 grote naans of 8 mini naans
Reageer op artikel:
Indiase tosti met kip en naanbrood
Sluiten