Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 23 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Tuna melt met zelfgemaakte ketchup van Fish Tales

Vis uit blik kost weinig en je kunt er de lekkerste dingen mee maken. Vooral als je er nog een beetje zuur, textuur, geur en kleur aan toevoegt, aldus viskenner Bart van Olphen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze tuna melt met zelfgemaakte ketchup? Het recept komt uit Vis uit Blik 2: het heerlijke nieuwe boek van Bart.

Bart: “Deze simpel ogende tosti vindt zijn oorsprong in Amerika, waar de sandwich met tonijn en veel kaas al snel uitgroeide tot een ware klassieker. Waarom? Het antwoord proef je na het bereiden.”

Tuna melt met ketchup
Vis uit Blik 2, Bart van Olphen

Zo maak je deze tuna melt

Meng de tonijn, rode ui, bosui, peterselie, mayonaise en een paar druppels tabasco in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart.

Maak ondertussen de ketchup. Verhit de olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur en bak de knoflook en rode ui zonder dat ze verkleuren. Voeg dan de gepelde tomaten, tomatenpuree, bruine suiker en rodewijnazijn toe.

Laat het geheel op laag vuur langzaam inkoken. Breng de ketchup op smaak met zout en peper. Druk de saus dan door een fijnmazige zeef en laat afkoelen.

Besmeer één zijde van elke snee brood met boter en draai ze om. Verdeel het tonijnmengsel en de cheddar over de niet-besmeerde zijden van twee sneden brood. Leg de andere sneden erop met de boterzijde aan de buitenkant.

Bak de tosti’s in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot het brood krokant en de kaas gesmolten is.

Snijd de tuna melt diagonaal doormidden en serveer met de ketchup.

Vis uit Blik 2 van Bart van Olphen

Vis uit Blik 2 van Bart van Olphen (Kosmos Uitgevers) ligt nú in de (digitale) boekhandel voor € 18,50 euro.

Vaker koken met vis? Bart van Olphen geeft je de komende tijd veel meer tips & tricks op Culy. Houd de site in de gaten!

Ook lekker met tonijn:

Culy Homemade: tonijnburgers met remoulade en gefrituurde peterselie

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.