Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 1 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

Colaburger met Pulled Oats en zoete aardappelfrietjes

Een colaburger? Call us in! Deze burger bevat een te gekke saus op basis van cola, sambal en sweet chilisaus. Helemaal fijn: dit recept is ook nog eens volledig vegan, perfect in lijn met World Vegan Month die vandaag van start gaat.

De basis van deze vega(n) burger is Pulled Oats® van Gold&Green®. We schreven al eerder dat we behoorlijk fan zijn van deze veelzijdige vleesvervanger. We maakten er eerder ook heerlijke pittige dan dan noodles mee. Maar nu eerst: deze goddelijke colaburger. Mét zoete aardappelfrietjes.

Colaburger met pulled oats
Bron: Green Food Lab

Zo maak je deze colaburger

1. Verwarm de oven voor op 225°C.

2. Fruit de fijngehakte knoflooktenen en sjalotjes in een pan met olie. Voeg de rest van de sausingrediënten toe en laat 45 minuten sudderen. Voeg de Pulled Oats® toe als de saus is ingekookt en verwarm het mengsel.

3. Snijd de zoete aardappels in repen en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met zout en peper en hussel door elkaar. Bak 20-30 minuten en keer halverwege de baktijd de frietjes om.

4. Vul het brood met de Pulled Oats, komkommerplakjes en salade.