Frisse quesadilla met spinazie & ham

Culy 22 okt 2014 Diner

Een supersnelle lunch of dinergerecht: quesadilla’s met spinazie & ham. Een frisse Europese twist op deze Mexicaans tosti.

Als je diepgevroren spinazie gebruikt, ontdooi deze dan en hak grof. Als je verse spinazie gebruikt, verwarm deze dan een paar minuutjes in een pan met wat olie, tot de spinazie geslonken is. Hak dan grof.

Beleg 1 tortilla met de kaas, de hamblokjes en de spinazie en eventueel nog wat zure room. Kruid met peper en zout. Leg de andere tortilla erop.

Zet een koekenpan met wat olie op medium vuur. Leg de quesadilla erin, bak zo’n 3 minuutjes tot de onderkant mooi goudbruin is. Keer dan voorzichtig om, met behulp van een spatel of een bord. Bak de andere kant ook zo’n 3 minuutjes.

Snijd de quesadilla in vier stukken. Geniet ervan!

Stock

Voor 1 persoon:

  • 2 bloemtortilla’s
  • 50 gram mozzarella of andere kaas die goed smelt, in dunne plakjes
  • 30 gram hamblokjes
  • 50 gram verse spinazie of diepgevroren spinazie
  • Optioneel: zure room
  • Peper & zout
  • Olie om in te bakken
Reageer op artikel:
Frisse quesadilla met spinazie & ham
Sluiten