Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 23 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

10 x cocktails om thuis te maken

Heb je een feestje voor de boeg of een uitgebreid diner gepland? Serveer dan een van deze heerlijke cocktails om thuis te maken. Gegarandeerd succes!

Hoewel je in principe alle recepten thuis kunt maken, raden we je wel aan om (indien nodig) gebruik te maken van een cocktailshaker en muddler (een cocktailstamper).

10 x de lekkerste cocktails om thuis te maken

1. Mimosa

Mimosa bestaat uit mousserende wijn (het liefst champagne) en citrussap (meestal jus d’orange). Su-per-eenvoudig, maar zo lekker! Heerlijk voor bij een Sunday brunch.

mimosa
Bron: Pexels

> Naar recept: Zo maak je heerlijk frisse mimosa’s

2. Gin-tonic

Als je de Culy redactie vraagt wat de lekkerste cocktail voor tijdens de zomer is, zul je volmondig ‘gin-tonic’ te horen krijgen. Voor een klassieke gin kiezen we meestal voor die van Rutte, als het wat specialer mag zijn dan kiezen we voor de Dutch Courage Cherry Gin met kersensmaak.

gin tonic
Bron: Unsplash

> Naar recept: Zo maak je de perfecte gin-tonic

3. Klassieke caipirinha

De klassieke versie van de caipirinha bestaat uit limoen, cachaça, ijs en suiker. Met deze Braziliaanse specialiteit in je hand waan je je binnen no time in het zonnige Rio.

caipirinha
Bron: Unsplash

> Naar recept: Het ultieme recept voor caipirinha

4.  Whisky-cocktail met appel & kaneel

Deze whisky-cocktail met appel en kaneel is een beetje herfstig, maar echte whiskylovers drinken dit natuurlijk een heel jaar door.

> Naar recept: Herfstige whisky-cocktail met appel & kaneel

5. Mojito

Het blijft een klassieker: de mojito. Als je ‘m ooit in Cuba hebt geproefd – zoals wij in 2010 deden bij La Bodeguita del Medio in Havana – word je een beetje een snob, maar dat is helemaal niet erg. Maak hem thuis tot perfectie! Deze rum vinden wij trouwens de beste om mojito mee te maken.

mojito
Bron: Unsplash

> Naar recept: Zo maak je de perfecte mojito

6. Negroni

Negroni wordt gemaakt met Campari, rode vermouth en gin – en vaak geserveerd met sinaasappelschil. James Bond dronk ‘m en Anthony Bourdain was er dol op. Need we say more?

> Naar recept: Zo maak je de hippe Negroni cocktail

7. Rhubarb Collins

Deze rabarber gin cocktail is geïnspireerd op de Tom Collins: een cocktail op basis van gin, citroensap, siroop en bruiswater (soms champagne!).

rhubarb collins als voorbeeld van de lekkerste cocktails
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: Rhubarb Collins (rabarber gin cocktail)

8. Bellini

De Bellini, een heerlijke cocktail met perzik en prosecco, is geschikt voor iedere feestelijke gelegenheid, maar vooral lekker als aperitief in de zomer.

> Naar recept: Zo maak je de elegante Bellini cocktail

9. Espresso Martini

De Espresso Martini is hot! En helemaal niet moeilijk te maken: combineer gewoon je favoriete vodka met koffie en je krijgt een gevaarlijk lekkere cocktail.

espresso martini
Bron: Unsplash

> Naar recept: Zo maak je zelf een goddelijke Espresso Martini

10. Tjendol cocktail met pandanlikeur (tjendol met een tic!)

En last but not least delen we één van onze Culy-favorieten: Tjendol cocktail met pandanlikeur! Hiermee pak je gegarandeerd uit.

Tjendol cocktail met Bandoeng22
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Tjendol cocktail met pandanlikeur (tjendol met een tic!)

Meer met cocktails?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.