Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 5 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: Rhubarb Collins (rabarber gin cocktail)

Nog op zoek naar een lekkere gin cocktail? Dan heb je ‘m nu gevonden. De Rhubarb Collins is zeg maar het lekkerste van de lente/zomer, in een cocktailglas. Een makkelijke cocktail waar je niet tig verschillende dranken voor nodig hebt (wel zo fijn!).

Deze rabarber gin cocktail is geïnspireerd op de Tom Collins: een cocktail op basis van gin, citroensap, siroop en bruiswater (soms champagne!). Vroeger werd een Collins cocktail gemaakt met jenever, later werd het gebruik van Old Tom Gin voor het drankje populair. Zo komt de beroemde cocktail ook aan zijn naam.

Bij de leuke bar Two Lights in Londen dronken wij ooit een verrukkelijke Rhubarb Collins: een cocktail op basis van rabarber en gin. Zó lekker, dat we het recept voor jullie uitzochten.

Het toffe is dat je voor dit recept praktisch alleen een fles gin en een bos rabarber in huis moet halen. Met vier rabarberstengels maak je genoeg rabarbersiroop voor 4 cocktails en je houdt ook nog wat over (liever 1 cocktail maken? Deel het recept dan door vieren). En gelukkig, want die rabarbersiroop is ook heel lekker als aanmaaklimonade…

Rhubarb Collins rabarber gin cocktail
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je rabarbersiroop

Snijd de rabarber in stukjes van ongeveer 1,5 centimeter breed. Doe ze samen met de suiker en het water in een pannetje, breng aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat ongeveer 20 minuten pruttelen, tot je een mooie roze siroop ziet.

Laat helemaal afkoelen. Duw alles daarna door een fijne zeef boven een grote kom. De rabarbersiroop kun je in een gesteriliseerd flesje bewaren. Maar gooi ook vooral de pulp niet weg: lekker door de granola, op een toetje, als smaakmaker voor zelfgemaakte kombucha of om als jam of compote te gebruiken.

Rabarbersiroop recept
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je een Rhubarb Collins

Doe alle ingrediënten voor de cocktail in een cocktailshaker en vul aan met ijsblokjes. Schud ongeveer 20 seconden, tot de buitenkant van de shaker beslagen is.

Giet de Rhubarb Collins door een zeefje uit in een mooi glas. Garneer eventueel met een dun reepje rabarber (die kun je met een dunschiller maken).

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram/Instastories! Tag @culynl en gebruik #culyhomemade. Vinden we leuk.

Rhubarb Collins cocktail met gin
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy