Redactie
Redactie Drankjes 1 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Zo maak je de hippe Negroni cocktail

Dé cocktail van nu is de Negroni, gemaakt met Campari, rode vermouth en gin – en vaak geserveerd met sinaasappelschil. James Bond dronk ‘m, Anthony Bourdain is er dol op, en nu worden ze geserveerd in de nieuwe hippe cocktailtent Mercato Campari in Amsterdam.

De precieze herkomst van dit drankje is onbekend, maar er wordt beweerd dat de Negroni bedacht is in Florence rond 1919. In Caffè Casoni (wat nu Caffè Cavalli is) zou de graaf Camillo Negroni om dit drankje hebben gevraagd, als variant op de Americano: een mixdrankje van Campari, rode vermouth en sodawater. Negroni vroeg het sodawater te vervangen door gin voor een extra kick. En zo geschiedde!

De Negroni-familie richtte later de Negroni Distillerie in het Italiaanse stadje Treviso op en verkocht de mix kant-en-klaar in flesjes.

Inmiddels is ook Nederland om. Mercato Campari, de nieuwe pop-up cocktailbar op de Ten Katestraat 117 (Amsterdam-West), schenkt ‘m uiteraard ook. Deze zaak is een samenwerking tussen Campari en de mannen achter Bar Franklin, Hugo’s en Chapter21.

Beeld: Tony Perez (Mr Perezident Photography)

Zo maak je een Negroni

Shake de gin, Campari en vermouth met ijsblokjes in een cocktailshaker en zeef in een cocktailglas.

Garneer met sinaasappelschil en extra ijsblokjes.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.