Redactie
Redactie Drankjes 8 mrt 2013
Leestijd: 1 minuut

6 lekkere én gezonde cocktails

Kerst, oud & nieuw en al die verjaardagen in de maand mei.. Het houdt niet op met de excuses waarom we ook deze maand écht gaan letten op wat we eten en drinken. Culy zegt: geniet met mate, let op wat je naar binnen werkt en heb je toch trek in een alcoholische versnapering? Ga dan voor één van deze enigszins gezonde alternatieven.

Tip: let op de soort likeur (hoe zoeter, hoe meer suiker), investeer in een goed merk en kijk naar het alcoholpercentage. Hoe hoger het percentage, des te meer calorieën. 

Mojito

Doe de blaadjes munt samen met de suiker op de bodem van een glas. Voeg het citroensap toe en stamp met een cocktailstamper. Voeg wanneer de suiker is opgelost ook de rum toe samen met een berg ijsblokjes, roer totdat het mengsel koud is. Top de cocktail met mineraalwater en garneer eventueel met frambozen, bosbessen en wat blaadjes munt.

Whiskey Sour

Meng de whiskey, citroensap en suiker in een cocktailshaker. Gebruik je een eiwit? Schud deze dan flink mee gedurende een minuut. Voeg twee ijsblokjes toe en schud weer. Giet de cocktail in een whiskeyglas gevuld met ijsblokjes.
Bloody Mary

Meng alle ingrediënten behalve de selderijstengel en de augurk in een longdrinkglas en roer goed. Serveer eventueel met selderij of de augurk.

Wodka Lime

Serveer de wodka met de limoensiroop in een laag glas en serveer met het limoenschijfje.

Black Russian

Serveer de wodka met de koffielikeur in een laag las en geniet!

Tom Collins

Meng de gin met de citroensap en de suiker in een cocktailshaker. Serveer in een hoog glas en vul het glas met mineraalwater.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.