Zo maak je de elegante Bellini cocktail

Culy 20 mei 2014 Drankjes

De Bellini, een heerlijke cocktail met perzik en prosecco, is geschikt voor iedere feestelijke gelegenheid, maar vooral lekker als aperitief in de zomer. En hij is nog makkelijk te maken ook!

Deze bekende oranje cocktail schijnt voor het eerst geschonken te zijn in Harry’s bar in Venetië, ergens tussen 1934 en 1948. De eigenaar van Harry’s, Giuseppe Cipriani, vernoemde het drankje naar zijn favoriete kunstschilder Giovanni Bellini.

Hoe maak je ‘m thuis?

Schil de perziken en verwijder de pit. Pureer deze vervolgens tot een gladde massa in de keukenmachine, of met een staafmixer. Doe deze puree dan in de champagneflûtes, samen met de Prosecco. Houd één deel perzikpuree aan en twee delen prosecco.

  • 3 rijpe perziken of nectarines
  • 1 fles gekoelde Prosecco
  • Champagneflûtes
  • Keukenmachine of staafmixer
Reageer op artikel:
Zo maak je de elegante Bellini cocktail
Sluiten