Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 19 jun 2020
Leestijd: 1 minuut

Zo maak je de perfecte Martini volgens cocktaillegende Mr Lyan

Het is vandaag Wereld Martini Dag. Een feit waar we dankbaar gebruik van maken om ons weer te kunnen laven aan één van onze favoriete cocktails. Maar hoe maak je de perfecte Martini? Mr Lyan – eigenaar van Super Lyan, één van onze favoriete bars in Amsterdam, deelt het recept van zijn huidige favoriete Martini met ons.

James Bond is er gek op, maar ook onze favoriete cocktailheld Ryan Chetiyawardana – oftewel Mr Lyan – is er gek op. De Britse Ryan is de man achter één van de beste cocktailbars ter wereld: Lyaness Bar. Ongeveer een jaar geleden opende hij in Amsterdam Super Lyan.

Ryan zegt over zijn Martini cocktail:

Een Martini blijft één van mijn all-time favoriete drankjes. De smaak is heel persoonlijk, en hoewel simpel in zijn ingrediënten, is het moeilijk om het drankje naar de gewenste hoogtes te brengen. Een van mijn huidige favoriete versies van de Martini is thuis ontstaan. Ik mis het in deze tijden om het drankje voor vrienden en familie te kunnen maken, maar deze Martini is een heel welkome toast voor het diner na een lange dag. Het is een rijkere versie maar perfect voor thuis!”

> Lees meer over Super Lyan: de mannen achter de beste bar ter wereld nú in Amsterdam

Perfecte Martini recept
Bron: Super Lyan

Zo maak je de perfecte Martini

Roer de ingrediënten goed door met ijs, zeef het drankje in een Martini glas en garneer met een Nocellara olijf. Cheers!

Meer recepten met Martini:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.