10 x gerechten die je aan vakantie doen denken

Culy 22 mrt 2014 Inspiratie

Of het nu een verse piña colada is of een vliegensvlugge, maar super smaakvolle pad thai: door sommige gerechten krijgen we spontaan heimwee naar eerder gemaakte reizen. 

Dit zijn de naar onze mening lekkerste vakantie-gerechten en snacks. Ga je de uitdaging aan en maak je ze zelf, op zoek naar dat speciale gevoel? Of hou je het bij je fijne herinneringen en mijmer je er op los…

1. Croissants

Vlokkerig en glimmend van de roomboter; de croissants in Frankrijk zijn nergens zó lekker!

croissant

Bron: Flickr

2. Pina colada

We noemden ‘m al eerder, want deze tropische cocktail met kokos zorgt bij ons gelijk voor een vakantiestemming.

Pina colada

Bron: Flickr

3. De échte pasta bolognese

Pasta is nergens zo lekker als in Italië. En of dat nu ligt aan het feit dat we dan even helemaal weg zijn, of doordat het daadwerkelijk beter smaakt… Dat maakt ons niet uit!

Maak met dit recept van Culy Italia’s Saskia de échte ragù alla bolognese: zonder spaghetti en met de meest smaakvolle saus.

Bolognese

Bron: Flickr

4. Pad thai

Wie ooit in Thailand is geweest, heeft gegarandeerd kennisgemaakt met het nationale gerecht, de pad thai. Dit simpele gerecht, bestaande uit gebakken noedels, kan je aanvullen met wat je maar lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan kip, garnalen of verschillende groenten.

Pad thai

Bron: Flickr

5. American pancakes

Oef… De american pancakes tijdens het ontbijt in Amerikaanse diners zijn niet te versmaden! Heerlijk met maple syrup, of nog beter: crispy bacon.

pancakes

Bron: Flickr

6. Paella

Na een lange slenteren door de straten van Valencia, of na een zonnige dag op het strand is er niets zo lekkers als een authentieke pan paella. Lekker smeuïg met chorizo, doperwtjes en zeevruchten, of wat dacht je van kip en konijn?

Krijg je trouwens nu al zin in tapas? Klik dan hier voor de lekkerste tapas die in een handomdraai op tafel staan.

Paella

Bron: Flickr

7. Quesadilla’s

Mm… Ooit in Mexico geweest? Dan kan je je vast de smaak van de lekkerste quessadilla’s in je leven nog herinneren. Brenda maakte een variant, die ook ideaal voor tijdens de lunch is.

quesadilla

Bron: Flickr

8. Scones

Een city trip naar Londen geboekt? Dan heb je vast en zeker rond de klok van vier scones met (lemon) curd en clotted cream gegeten, vergezeld door een kopje Engelse thee. Klik hier voor het recept van Matt Preston, plus tien waardevolle tips.

scone

Bron: Flickr

9. Mosselen met Vlaamse friet

Een zwart pannetje, dampend vol met vlezige mossels, en daarnaast een puntzak Vlaamse fritten mét echte mayonaise. Klik hier voor een heerlijk recept van Robert Kranenborg voor moules mouclade en hier om te zien hoe je de lekkerste mayonaise zelf maakt.

mosselen

Bron: Flickr

10. Verse kokosnoot

En dan nu, last but not least: een verse kokosnoot. Of je ‘m nu drinkt, eet of allebei: meer vakantie wordt het niet! Heb je er een op de kop weten te tikken? Kijk dan hier om te zien hoe je hem open maakt.

Bron: Flickr

Reageer op artikel:
10 x gerechten die je aan vakantie doen denken
Sluiten