Culy Homemade: Hennessy Colada (oftewel: een boozy milkshake!)

Wijlen The Fat Pie in Amsterdam had ‘m op de kaart staan, de Hennessy Colada. We werden op slag verliefd op dit drankje, dat de liefdesbaby is tussen een cocktail en een milkshake. We vroegen ze gauw om het recept.

Wij vroegen chef Rein op t’ Root (destijds chefkok bij The Fat Pie en inmiddels bij Europa) om het geheime recept van deze misdadig lekkere Hennessy Colada – in de volksmond ook wel Henny Colada genoemd. Maak je borst maar nat.

boozy milkshake

Zo maak je deze Hennessy Colada

Stap één: zet Conga op van Gloria Estefan.

Maak eerst de Secret Colada Syrup: verwarm in een pannetje de suiker met het water en het takje rozemarijn. Als de suiker is opgelost en je een hete siroop hebt, gooi je die op de ananas. Giet de kokosmelk erop en meng het met een staafmixer.

Doe daarna de ingrediënten voor de Hennessy Colada in een blender en mix de boel flink door elkaar. Serveer met een rietje in een plastic beker. Een hoog glas mag ook.

Recept en ontwikkeling: Chef Nick N. Palm

Hennessy Colada

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy Homemade: Hennessy Colada (oftewel: een boozy milkshake!)
Sluiten