Culy Homemade: Hennessy Colada (oftewel: een boozy milkshake!)

Onlangs aten wij bij The Fat Pie in Amsterdam, waar we een Hennessy Colada bestelden. We werden op slag verliefd op dit drankje, dat de liefdesbaby is tussen een cocktail en een milkshake. We vroegen ze gauw om het recept.

Wij vroegen chef Rein op t’ Root (chefkok bij Rotisserie en The Fat Pie) om het geheime recept van deze misdadig lekkere Hennessy Colada – in de volksmond ook wel Henny Colada genoemd. Maak je borst maar nat.

boozy milkshake

Zo maak je deze Hennessy Colada

Stap één: zet Conga op van Gloria Estefan.

Maak eerst de Secret Colada Syrup: verwarm in een pannetje de suiker met het water en het takje rozemarijn. Als de suiker is opgelost en je een hete siroop hebt, gooi je die op de ananas. Giet de kokosmelk erop en meng het met een staafmixer.

Doe daarna de ingrediënten voor de Hennessy Colada in een blender en mix de boel flink door elkaar. Serveer met een rietje in een plastic beker. Een hoog glas mag ook.

Recept en ontwikkeling: Chef Nick N. Palm

Hennessy Colada

Genoeg voor 2 cocktails:

Voor de Hennessy Colada:

  • 6 bollen vanille-ijs
  • 300 ml Secret Colada Syrup (zie onder)
  • 4 shots (180 ml) Hennessy of cognac
  • 1 scheut melk
  • 2 scheuten room
  • Sap en zest van 1 limoen

Voor de Secret Colada Syrup:

  • 1/2 liter water
  • 500 gram suiker
  • 1/2 takje rozemarijn
  • 1/4 ananas in blokjes
  • 1 klein blikje kokosmelk (165 ml)
Reageer op artikel:
Culy Homemade: Hennessy Colada (oftewel: een boozy milkshake!)
Sluiten