Redactie
Redactie Inspiratie 3 apr 2013
Leestijd: 2 minuten

Culy ontdekt Thailand: de allerbeste Pad Thai in Bangkok

Culy’s Monique is momenteel op een culinaire trip in Thailand, om de lekkerste eetadresjes te spotten in Bangkok en de regio daaromheen én om de lokale smaken, geuren & kleuren te ontdekken. Vandaag: de allerbeste Pad Thai in Bangkok.

Wie Bangkok bezoekt, mag de stad niet verlaten voordat hij of zij een goede Pad Thai heeft gegeten. Dit gerecht is een must-eat in Thailand. Culy’s suggestie: ga naar Thip Samai.

Deze zaak aan Maha Chai Road bestaat sinds 1966 en wordt al jarenlang geroemd om de beste Pad Thai in town. Het is er altijd druk, de gerechten zoeven de open keuken uit en je staat zo weer buiten – wellicht een tikje verward, maar je buik zal je dankbaar zijn. In dit kleine restaurantje aan een bizar drukke straat vind je vooral locals, en dat is altijd een goed teken.

culy.nl-3028culy.nl-3031culy.nl-3039

Een klein lesje Thais eten voor beginners. Pad Thai = gebakken noodles, en dit is hét gerecht van het land. Zie het als onze Hollandse stamppot: het is een basisgerecht, maar het kan zo uitgebreid aangekleed worden als een chef maar wil. En zoals met alle basisgerechten, kan de uitvoering variëren van ronduit slecht tot bijzonder goed.

Dat laatste is bij Thip Samai absoluut het geval. Je kunt overigens niets anders bestellen dan de Pad Thai. 34 Baht (nog slechts €0,90!) voor Pad Thai zonder ei, 70 Baht (€1,85) voor de Pad Thai met ei. Wauw. Erbij drink je overigens water, jus d’orange of kokoswater. Vooral die laatste is goddelijk; zo romig dat het een milkshake lijkt.

culy.nl-3042

Wij gaan voor de Egg Wrapped Pad Thai with Prawn, oftewel: een flinterdunne omelet gevuld met gebakken noodles met garnalen. Binnen vijf minuten staat de tafel vol met dampend hete borden. Wauw, they are fast! Je kunt je noodles zelf nog aanvullen met een aantal ingrediënten die voor je klaar staan op tafel: taugé, partjes limoen, geroosterde pinda’s, ingelegde pepertjes, red chili flakes, en nog veel meer. Vooral de knapperige taugé doet ‘t ‘m. Ook prettig aan deze Pad Thai: hij is niet pittig, dus voor iedereen goed te eten. Houd je van spicy, dan voeg je zelf chili’s naar smaak toe. Onze avond kan niet meer stuk: wat een ongelooflijk lekker gerecht is dit.

culy.nl-3033culy.nl-3038culy.nl-3043culy.nl-3051

Thip Samai is een absolute aanrader als je in Bangkok bent. Het is er altijd druk, reserveren is dus een must. En let op: in deze buurt is het altijd ontzettend druk rond etenstijd, dus ga op tijd weg.

Pad Thai Thip Samai @ Maha Chai Road, Bangkok
313 Maha Chai Road, Bangkok
Open van: 05:30pm – 01:30am
Telefoonnummer: +66 (0) 2221 6280
Website: www.thipsamai.com

Houd Culy.nl in de gaten voor nog veel meer culinaire verrassingen van Thailand.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.