Culy
Culy Diner 19 oktober 2013

Mouclade met mosseltjes à la Robert Kranenborg

Onlangs volgde Culy’s Liselotte een workshop van Robert Kranenborg himself in kookstudio Kookerij. De hele middag werden de sterren van de hemel gekookt en vandaag delen we met jullie het recept voor de mouclade, ofwel mosseltjes in kerrie-roomsaus uit de oven. Jum! 

Snijd de venkel, ui en knoflook fijn. Schenk de wijn in een diepe pan en voeg de venkel en knoflook toe. Breng aan de kook.

Voeg de mosselen toe, doe de deksel op de pan en kook ze gedurende een halve minuut tot ze allemaal open staan. Roer zo nu en dan door, schep de mosselen uit de pan en zeef de jus.

Haal alle mosselen uit hun schelp en haal de twee delen los van elkaar. Leg de mosselen in hun schelp op een bord en breng de mosseljus op smaak met de kerrie. Verwarm je grill in de oven.

Klop de dooiers met de crème fraîche tot een lobbige massa (liaison) en voeg het al roerend toe aan de bouillon. Breng op smaak met peper en zout, en schenk de saus over de mossels. Gratineer kort onder de grill en serveer. Lekker met goed brood en garneer eventueel met verse peterselie.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Mouclade met mosseltjes à la Robert Kranenborg
Sluiten