Redactie
Redactie Diner 15 mei 2012
Leestijd: 1 minuut

De lekkerste paella ooit

Dit recept voor de lekkerste paella ooit komt van de uberculy Conny van de blog Koken met Conny.

Maak de bouillon, snipper de ui, maak de knoflook schoon, snijd de paprika en de tomaat in blokjes. Ontvel de chorizo en snijd in plakjes van één centimeter dik.

Bak de plakjes chorizo in een koekenpan met een beetje olijfolie aan beide zijden bruin. Doe ze daarna met een soeplepel van de bouillon in een braadpan en laat rustig stoven, terwijl je de ui en knoflook in de koekenpan fruit. Voeg de paprika en tomaat toe en bak nog een paar minuten. Voeg dan de bevroren doperwten met een mespunt piment toe en bak het geheel nog een paar minuutjes. Doe het groentemengsel in de braadpan bij de chorizo en voeg weer een soeplepel bouillon toe. Laat vijf minuten stoven.

Spoel ondertussen in een zeef de rijst totdat er helder water vanaf komt en voeg de rijst, de saffraan en ook de (bevroren) zeevruchten toe. Laat het geheel in vijftien minuten gaar worden met het deksel op de pan en op laag vuur. Roer af en toe door om aankoeken te voorkomen. Laat indien de rijst niet gaar genoeg is de pan nog een paar minuten met gesloten deksel staan.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.