Met dit basisrecept voor paella maak je de lekkerste paella ooit
Niet zomaar een basisrecept voor paella, maar voor de lekkerste paella ooit? Tuurlijk. Want hee: life’s too short for boring food. Het geheim zit ‘m in de mix van zeevruchten en chorizo; beiden smaakmakers van formaat.
En natuurlijk mag ook de saffraan niet ontbreken in een basisrecept voor paella. Niet de goedkoopste specerij, maar het geeft echt een geraffineerde geur, kleur en smaak aan dit Spaanse rijstgerecht.
Dit recept komt van de uberculy Conny van de blog Koken met Conny.
Paella basisrecept
- Maak de bouillon, snipper de ui, maak de knoflook schoon, snijd de paprika en de tomaat in blokjes. Ontvel de chorizo en snijd in plakjes van één centimeter dik.
- Bak de plakjes chorizo in een koekenpan met een beetje olijfolie aan beide zijden bruin. Doe ze daarna met een soeplepel van de bouillon in een braadpan en laat rustig stoven, terwijl je de ui en knoflook in de koekenpan fruit. Voeg de paprika en tomaat toe en bak nog een paar minuten. Voeg dan de bevroren doperwten met een mespunt piment toe en bak het geheel nog een paar minuutjes. Doe het groentemengsel in de braadpan bij de chorizo en voeg weer een soeplepel bouillon toe. Laat vijf minuten stoven.
- Spoel ondertussen in een zeef de rijst totdat er helder water vanaf komt en voeg de rijst, de saffraan en ook de (bevroren) zeevruchten toe. Laat het geheel in vijftien minuten gaar worden met het deksel op de pan en op laag vuur. Roer af en toe door om aankoeken te voorkomen. Laat indien de rijst niet gaar genoeg is de pan nog een paar minuten met gesloten deksel staan voordat je de paella op de borden schept.
Meer over paella:
- Alles over socarrat: het lekkerste deel van je paella
- Wat is saffraan precies en wat maakt het zo lekker én zo duur?
- Paella, fried rice, nasi goreng: soorten gebakken rijst over de hele wereld